Kullanıcıların en sevdiği iOS sürümleri ortaya çıktı

Kullanıcıların en sevdiği iOS sürümleri ortaya çıktı
Apple kullanıcılarına sık sık yeni güncellemeleri sunmaya devam ediyor. En sevilen iOS güncellemeleri belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.

IPhone kullanıcılarının geçmişten bugüne kadar en çok sevdikleri iOS güncellemeleri açıklandı! İşte o ilk 5 güncelleme! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EN SEVİLEN İOS GÜNCELLEMELERİ

Geçmişten bugüne kadar birçok güncellemeyi kullanıcılarıyla paylaşan Apple markasının en sevilen iOS güncellemeleri açıklandı. Beşinci sırada iOS 16 güncellemesi yer alıyor. Son güncelleme versiyonunda kilit ekranıyla ilgili büyük değişiklikler yapıldı. Apple iOS 16 güncellemesinde yer alan kilit ekranı değişiklikleri uzun zamandı bekleniyordu ve özelleştirmeler etkinleştirildi. Yani seçeceğiniz duvar kağıtlarına filtre uygulayabiliyor, tarih ve saatlerin yazı tipini değiştirebiliyor ve widget eklemesi yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda pil yüzdesi göstergesi de geri geldi. Fotoğraflarda yer alan nesneleri de çıkartmaya dönüştürebiliyorsunuz. Tüm bu özellikler sayesinde son güncelleme kullanıcılar tarafından çok sevildi. Dördüncü sırada ise iOS 1 güncellemesi yer alıyor. İlk güncelleme olan iOS 1 güncellemesi ilkel olsa bile Steve Jobs 9 Ocak 2007 tarihinde Macworld sahnesinde güncellemeyi duyurduktan sonra çok ses getirdi. Bu güncellemeyle birlikte sadece parmaklarla kontrol edilebile 3.5 inç bir ekran epey ilgi çekerken basit arayüz kullanıcıların sevgisini kazandı. Üçüncü sırada iOS 2 güncellemesi yer alıyor. 

ios güncellemelerinden en sevilenleri

Bu güncellemeyle birlikte App Store kullanılmaya başlandı. Uygulama ve oyunların olması çok ses getirirken büyük eklemeler de yapıldı. Yenilenen Mail uygulamasıyla birlikte Microsoft Exchange hesapların eklenmesi mümkün oldu. Yerel Google Haritalar da eklenirken GPS seçeneği de sunuldu ve Apple kullanıcılarının en sevdiği güncellemelerden oldu. İkinci sırada iOS 15 güncellemesi yer alıyor. Bu güncellemede çok büyük değişimler olmasa da kullanıcıların yaşadığı problemler bu güncellemeyle çözüldü ve FaceTime uygulamasında gelişmeler yaşandı. Artık Apple dışı kullanıcılar web bağlantısı sayesinde aramalara davet edilebiliyor. FaceTime konuşmaları için portre modu, uzamsal ses ve birçok farklı iyileştirme de eklendi. Bu sürüm de kullanıcıların en sevdiği güncellemelerden biri haline geldi. Birinci sırada ise iOS 14 güncellemesi yer alıyor. Bu güncellemeyle birlikte 13 senedir kullanılan ana ekranda değişiklikler yapıldı. Uygulama klasörleri değiştirildi ve ana ekrana widget ekleme seçeneği getirildi. Uygulama kitaplığı da eklenen güncellemede resim içinde resim özelliğiyle video oynatma özelliği de getirildi. Aynı zamanda gelişmiş gizlilik ayarlarına erişebilme özelliği sebebiyle de kullanıcıların en çok sevdiği güncelleme bu güncelleme oldu.

Son Haberler