Letgo ve otoplus'ın yeni sahibi belli oldu

Letgo ve otoplus'ın yeni sahibi belli oldu
Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de internet üzerinden online satış yapmak ve almak artık çok popüler oldu. Internet üzerinden otomobil satışı yapan en büyük şirketlerden birisi olan o şirkette büyük bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

İnsanlar artık evden çıkmadan gıda, giyim vb. tüm ihtiyaçlarını internetten karşılıyorlar. Bu ihtiyaçların arasında olan otomobil almakta internetten çok hızlı ve güvenilir şekilde yapılıyor. Otomobil alım ve satımı için milyonlarca insanın tercih ettiği Letgo OtoPlus’ta yeni bir dönem başlıyor. Detaylar haberimizde…

banka

LETGO VE OTOPLUS SATILDI! İŞTE YENİ SAHİBİ

Bugünkü haberlere göre Hedef Filo, Letgo'yu ve dijital otomobil perakende şirketi Otoplus'ı satın almak için adımlar attı.

Alanında faaliyet gösteren Türk filo kiralama şirketi olan Hedef Filo yeni bir haber ile gündemde. İddialara göre Türk online reklam platformu Letgo Türkiye ve dijital araç perakendeciliği şirketi olan otoplus’ı satın alma işlemi işin adım atıyor. Detaylar burada!

HEDEF FİLO, OTOPLUS VE LETGO’YU SATIN ALIYOR!

Online reklam platformu Letgo'nun 2020 yılında oluşturduğu 2. el araç platformu Otoplus, uzun süredir suçlamalara konu oluyor. Bu açıklama Otoplus'ın satılacağıdır. Bugün Borsatek'ten gelen habere göre Hedef Filo, Letgo ve otoplus'ı bünyesine katıyor.

Habere göre sözlü anlaşma sağlandı. Ayrıca geçen hafta Rekabet Kurumu'na onay başvurusu yapıldı. Şimdi Rekabet Kurumu'nun onayı bekleniyor. Hedef Filo'nun sadece Otoplus'ı değil, Letgo'yu toplu olarak satın aldığı da iddia ediliyor.

Bu durumda Otoplus'ın neden satıldığına dair sorular ortaya çıkmaya başladı. Habere göre Hedef Filo, otomotiv sektörünün dönüşümüne yeni nesil şirketlerle öncülük edecek bir genişleme stratejisi uygulamak istiyor. Söz konusu olayla ilgili olarak Letgo ve Hedef Filo'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Reklam platformu Letgo, 2011 yılında ikinci el otomobil satış platformu otoplus'ı oluşturdu. Temmuz 2022'de otomobil ekspertiz hizmeti sağlayıcısı Pilot Garage'ın %25 hissesini satın aldı. Ayrıca Hedef Filo, Nisan 2023'te araç müzayede platformu Oto.net'in çoğunluk hissesini 152,98 milyon TL'ye satın aldı.

Peki sizlerin Hedef Filo'nun satılması hakkındaki fikirleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Son Haberler