Logitech yapay zeka destekli Zone Wireless 2'yi duyurdu

Logitech yapay zeka destekli Zone Wireless 2'yi duyurdu
Logitech, yeni toplantı kulaklığı Zone Wireless 2'yi duyurdu. Kulaklık, toplantıların tüm katılımcıları için özelleştirilebilen Gürültü Engelleme özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Gürültülü çalışma ortamlarında gürültüsüz bir konuşma deneyimi için tasarlanmış ve iki yönlü gürültü engelleme deneyimi sunan özelleştirilebilir bir iş kulaklığı olan Zone Wireless 2 duyuruldu. Uzaktan gelen sesleri bastırabilenn gürültü engelleyici 4 adet mikrofona sahip kulaklık, hibrit Aktif Gürültü Engelleme (ANC) ve kişiselleştirilmiş stereo ses özelliği ile birlikte geliyor.

Günümüzün hibrit çalışma ortamlarında iş profesyonellerinin farklı mekanlarda çalışırken, hemen hemen her çalışma alanında gürültü ve düşük ses kalitesi motivasyonunu ve verimliliği olumsuz etkileyebilir. Son zamanlarda yapılan "Hibrit İş Yaşamı İçin Çalışanların Donatılması" adlı çalışma, evden çalışanların %85'inin ses sorunlarıyla başa çıkmakta zorlandığını, bunun arka plandaki gürültüden veya bilgisayar hoparlörlerinden gelen düşük ses kalitesinden kaynaklandığını ortaya koyuyor. Aynı çalışma, hibrit çalışanların kaliteli kulaklıklar gibi modern işbirliği araçları ile yeterince desteklenmediğini de gözler

Zone Wireless 2'de bulunan Gelişmiş Arama Netliği özelliği, Logi Tune üzerinden etkinleştirilen bir yapay zeka yazılımı sayesinde, aramanın diğer ucundaki sesi arka planından ayırmak için kullanılıyor. Gürültü engelleyen mikrofonlar, kullanıcının sesini yakalayan gelişmiş demetleme teknolojisi ile dikkat dağıtıcı sesleri ve yakındaki konuşmaları bastırarak iki yönlü bir gürültü bastırma sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Aktif Gürültü Engelleme (ANC), çalışanların klavye tıklamaları, yakındaki konuşanlar ve HVAC sesleri gibi çalışma ortamındaki arka plan gürültüsünü engellerken, şeffaflık modu kullanıcıların kulaklık takılıyken çevrelerini farkında olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Logi Tune'da kullanıcılar Kişisel EQ özelliğini kullanarak, bizzat kendileri tarafından uygulanan bir işitme testi ile kişisel işitme aralığına uyacak şekilde kulaklığı özelleştirebiliyorlar.

40 saatlik pil ömrü sunan Zone Wireless 2, beş dakikalık hızlı bir şarj ile bir saatlik konuşma süresi sağlıyor. Yeni modelin, Grafik, Off-Beyaz ve Gül olmak üzere üç adet renk seçeneği mevcut. Zone Wireless 2, çoğu video konferans platformuyla uyumlu olup, Zoom, Google Meet, Google Voice ve Fast Pair ile Microsoft Teams sertifikalı.

Ayrıca Zone Wireless 2, değiştirilebilir kulak süngerleri ve değiştirilebilir bir pil özelliğine sahip.

Son Haberler