Mac cihazlarında yeni dönem: Sıvı tespiti Apple'a bildirilecek

Mac cihazlarında yeni dönem: Sıvı tespiti Apple'a bildirilecek
Teknolojik cihazları hayatın her alanında düzenli olarak kullanıyoruz. Aynı zamanda kullandığımız alana göre cihazlarımızın yanında sıvı bulundurabiliriz. Bu sıvıların ekipmanlarımız ile teması kaçınılmazdır. Ama eğer MAC bilgisayara sahip iseniz bunu düşünmenize gerek kalmadı. İşte detaylar...

MacBook'ları günlük hayatımızın birçok alanında kullanıyoruz ve kullanırken çay ve kahve gibi sıvıları da tüketiyoruz ve bu sıvılardan birisi bilgisayarla temas haline girdiği andan itibaren ne yapacağımızı şaşırırız. Artık bu endişeye gerek kalmadı çünkü Mac bilgisayarlar için yeni bir özellik daha eklendi. Detaylar haberimizde...

MARKET

 MAC'LER ARTIK USB-C PORTLARINDAN SIVI TEMASINI ALGILAYABİLİYOR

Apple'ın bir cihazın sıvıya maruz kalıp kalmadığını tespit edebilmesinin farklı yolları vardır.

En yeni Mac'lerde, USB-C bağlantı noktasında sıvı algılandığında Apple'ı bilgilendiren bir sistem bulunur.

Apple'ın sınırlı garantisi, iPhone, Apple Watch ve bazı AirPods modelleri gibi suya dayanıklı cihazlarda bile sıvı hasarlarını kapsamaz.

 Bu nedenle Apple'ın bir cihazın sıvıya maruz kalıp kalmadığını tespit etmek için farklı yöntemleri vardır. M3 çipiyle güncellenen daha yeni Mac'ler, Apple'ın USB-C bağlantı noktalarından sıvı teması olup olmadığını tespit etmesine olanak tanıyan yeni bir platform sistemi içeriyor.

macOS Sonoma 14.1 güncellemesi, bilgisayarınızın sıvıyla temas ettiğini algılayabilen, "sıvı algılandı" adı verilen yeni bir yazılım içerir. Bu kapsamda uygulanan program “Akışkan Tespit ve Korozyon Azaltma Programı” olarak tanımlanıyor.

Bu program tarafından toplanan veriler sayesinde Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı veya Apple Store'da çalışan teknik servis personeli, bir Mac'in ücretsiz tamir edilip edilemeyeceğini kolaylıkla tespit edebilecektir.

Bu arada, Mac dizüstü bilgisayarlarda ve bazı Apple kablolu veya kablosuz klavyelerinde, ürünün sıvıya maruz kalıp kalmadığını belirlemeye yardımcı olan bir Sıvıyla Temas Göstergesi (LCI) bulunur. Bu göstergeler cihazın içine stratejik olarak yerleştirilmiştir ve sıvıya maruz kaldığında renk değiştirir. Dijital sıvı dedektörlerini USB-C bağlantı noktalarına takmak teknisyenin işini çok kolaylaştıracaktır.

Arka plan programının macOS'un en son sürümünü çalıştıran herhangi bir Mac'te mi yoksa ek donanım gerektirdiğinden yalnızca M3 işlemcili Mac'lerde mi çalıştığı belli değil.

Son Haberler