Mazda'nın bu otomobilini hiçkimse satın almak istemiyor

Mazda'nın bu otomobilini hiçkimse satın almak istemiyor
Araç alacaklar adeta Mazda'nın o modelini gördüğü yerde kaçıyor. Beklentinin çokça altında kalan ve üretimin durdurulduğu o model haberimizde.

2020 yılında Mazda elektrikli araç olarak MX-30 isimli tam elektrikli otomobili piyasaya çıkardı. Geçen zaman sonrasında bu aracın içten yanmalı olduğu gibi elektrik motoruna sahip hibrit bir model olarak satışa çıkartılacağı belirtildi. Bunun üzerine 2023 Ocak ayında yeni versiyonu piyasaya sürüldü. Fakat araç beklentinin altında kaldı.

MAZDA MX-30

Elektrikli otomobillerin sayısı artış gösterirken tüketicinin talebi üzerine her geçen gün artışlar yaşanıyor. Fakat MX-30 bu konuda şirketin hayal kırıklığı olarak yerini aldı. Aracın ilk çıktığında ters açılan arka kapıları, spor görüntüsü ve elektrikli oluşu ise dikkatleri çekti. Ancak modelin bazı aylarda satış sayısı 7 adet olarak düşüşe geçerken olumsuzluklar üzerinde aracın piyasadan çekilmesine karar verildi.

mazda X-30

ABD gibi birçok eyaletinde iki nokta arasındaki mesafenin çok daha uzun olduğu bölgelerde 100-150 km menzil sunan otomobillere ilgi düşük. Üstelik bu aracın fiyatı da 35 bin dolar olarak belirlendi. Bu durumda aynı fiyat üzerine Tesla Model T gibi 3-4 katı menzil sunan seçenekler var. Hem daha güçlü hem de daha uzun yol gidebilen araçlar Mazda’dan ucuza piyasada yer alıyor. 

Son Haberler