Meta herkesi yazılımcı yapmaya kararlı: Yeni atılımı ortaya çıktı

Meta herkesi yazılımcı yapmaya kararlı: Yeni atılımı ortaya çıktı
O şirket duyurusunu yaptı. Herkes yazılımcı olabilecek.! Detaylar haberimizde.

Meta yapay zeka ile herkesi yazılımı yapacak. İşte merak edilen Code Llama'yı tanıtıma sunuldu. Tüm detaylar haberimizde.

CODE LLAMA TANITIMI YAPILDI

Meta şirketi, geçen hafta üretken yapay zekâ Llama'nın bir diğer modeli olan Code Llama'yı yayınladı.70.000 parametreyle eğitilen araç, ChatGPT gibi modellerle rekabet etmeyi hedefliyor. Meta şirketi nihayet programlama için özel olarak tasarlanmış bir yapay zekâ olan Code Llama'yı tanıttı. Bu tanıtımdan sonra Code Llama'nın ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Code Llama nedir? Meta şirketi yazılım kodunu otomatik olarak oluşturmak ve açıklama eklemek için tasarlanmış yeni bir yapay zeka sistemini duyurdu. Bu sistem Code Llama adlı bir araç. Ücretsiz olarak mevcuttur ve açık kaynak olarak ticari olarak da kullanılabilir. Bu tanıtılan sistem şirketin geçen ay paylaştığı Llama 2'yi esas alıyor.

Code Llama'nın Tanıtımı Yapıldı
Code Llama kodlama ile öne çıkan bir modelken Llama 2 ise metni özetleyebilen, dil çevirileri yapabilen ve soruları yanıtlayabilen bir modeldir. Şirkete göre yeni model, kod örnekleri ve program metninden oluşan Beş yüz milyar tokenden oluşan devasa bir veri kümesi üzerinde eğitildi. Yeni modelin 3 değişik biçimi bulunmakta. Standart sürüm tüm işlemleri yerine getirir, Python kodu için optimize sürüm vardır, son biçim ise kullanıcılara destek amaçlı modelin nasıl çalıştığını açıklar. Meta şirketine göre Code Llama diğer yapay zekâlara göre çok daha iyi. Yeni model yapay zekâ türü olan OpenAl'ın GPT-3.5'ni geçmeyi başardı. 

Son Haberler