Meta Threads'den vazgeçmek üzere: Geri adım attı

Meta Threads'den vazgeçmek üzere: Geri adım attı
Twitter’da yaşanılan kriz sonrası Meta şirketi kolları sıvadı ve Threads uygulamasını hayata geçirerek bu krizi kendi lehine çevirdi. Threads uygulaması sürekli olarak yeni özellikler eklemeye devam ederek kullanıcılarını çoğaltma çabasındaydı ama son gelişmeler sonrası Threads’a kullanıcılardan nasıl bir tepki geleceği merak konusu oldu. İşte detaylar…

5 Temmuz 2023 tarihinde hayatımıza giren İnstagram Threads kurulduğu günden itibaren gündemden düşmedi. Mark Zuckerberg kurduğu İnstagram Threads uygulaması her gün yeni bir özellikle kullanıcısının karşısına çıkıyor. Detaylar haberimizde…

banka

META'DAN, ÇOK TARTIŞILAN THREADS UYGULAMASI İÇİN GERİ ADIM GELİYOR

Meta, Threads uygulama geliştirme stratejisinde kullanıcıları dinlemiş görünüyor.

Kullanıcılar artık gönderilerinin Facebook ve Instagram akışlarına gönderilmesini devre dışı bırakabilecek.

Görünen o ki Meta, Threads için agresif ve hayal kırıklığı yaratan büyüme taktiklerinden birine geri dönüyor.

Şirket, Threads kullanıcılarının gönderilerinin Facebook ve Instagram yayınlarına gönderilmesini de devre dışı bırakabilmelerini sağlayacak yeni bir gizlilik ayarı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Henüz yayınlanmayan bu özellik, tersine mühendis Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildi.

Paluzzi, Threads gizlilik ayarlarındaki yeni "diğer uygulamalardaki gönderileri önerme" seçeneğinin ekran görüntüsünü paylaştı.

Bu özellik, şirketin Threads'i güçlendirmek amacıyla Facebook akışlarında kullanıcıların Threads gönderilerini tanıttığını itiraf etmesinden bir hafta sonra geldi.

Meta geçmişte diğer uygulamalarını tanıtmak için benzer taktikler kullanmış olsa da bu hamle, çoğu Facebook'ta aktif olmayan ve programın tanıtımının yasa dışı bir ihlal olduğunu düşünen Threads kullanıcıları arasında pek popüler olmadı.

Meta, geçen hafta, kullanıcıların aboneliklerin iptal edilememesiyle ilgili şikayetlerine yanıt olarak "geri bildirimleri dinlediğini" söyledi.

Görünen o ki Meta hala varsayılan ayar olarak çapraz paylaşımı otomatik olarak etkinleştirmeyi planlıyor.

Abonelikten çıkma ekranında "Profiliniz herkese açıksa, insanların sizi keşfedip takip edebilmesi için gönderileriniz diğer uygulamalarda önerilebilir" yazıyor.

Meta'nın Threads'in büyümesini artırma çabalarını istikrarlı bir şekilde hızlandırdığı bir dönemde bu özellik etrafında pek çok tartışma var. Twitter klonu son haftalarda yeniden büyümeye başladı ve şu anda yaklaşık 100 milyon aylık kullanıcıya sahip.

Son Haberler