Microsoft Edge her geçen gün geriye gidiyor: Popüler özelliklerini kaldıracak

Microsoft Edge her geçen gün geriye gidiyor: Popüler özelliklerini kaldıracak
Microsoft Edge 117 güncellemesi yolda. Araçlar kaldırılıyor! İşte detaylar...

Microsoft, Edge tarayıcısının kararlı 117 sürümü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni güncelleme ile birlikte, bazı popüler özelliklerin kaldırılacağı açıklandı. Kullanıcıları 14 Eylül'de karşılayacak olan Edge 117, Matematik Çözücü, Resimli Sözlük, Alıntılar, Dil Bilgisi Araçları ve Çocuk Modu gibi özellikleri desteklemeyeceğini duyurdu.

Microsoft, bu özelliklerin kaldırılma nedenlerini ayrıntılı bir şekilde açıklamasa da, bu adımla "son kullanıcı deneyimini geliştireceğini ve Diğer Araçlar menüsünü basitleştireceğini" belirtti. Şirket, bu özelliklerin çoğunun sınırlı yeteneklere sahip olduğuna inandığını ifade etti.

Diğer yandan, Edge 117 sürümüyle birlikte birçok yeni özellik ve iyileştirmenin de tarayıcıya ekleneceği belirtildi. Bu güncellemeler arasında iş yönetimi paketi olan "Edge for Business" da bulunuyor. Bu hamle, Edge tarayıcısının Chrome kullanıcı tabanına rakip olmasını ve özellikle kurumsal ortamlarda daha yaygın olarak kullanılmasını amaçlıyor.

Microsoft Edge

Edge 117 sürümünde kullanımdan kaldırılacak olan özellikler, bir süre daha tarayıcıda tutulacak olsa da Microsoft, bunların ilerleyen dönemde tamamen kaldırılacağını vurguladı. Şirket, bu özellikler üzerinde aktif çalışmadığı takdirde hataların oluşabileceği uyarısında bulundu. Google'ın yapay zeka destekli ses kaydedici özelliği gibi teknolojik yeniliklerin artışı, teknoloji şirketlerinin ürünlerinde yapısal değişiklikler yapma ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Son Haberler