Microsoft, iki Windows uygulamasının fişini tamamen çekti

Microsoft, iki Windows uygulamasının fişini tamamen çekti
Microsoft, Windows 11'den Haritalar ve Filmler & TV yygulamalarını kaldırıyor! Ayrıntılar haberimizde...

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için yeni bir güncelleme ile kullanıcılarına sürpriz bir değişiklik getiriyor. Windows 11'in son güncellemesi, Haritalar ve Filmler & TV uygulamalarının artık varsayılan olarak işletim sistemi ile birlikte gelmeyeceğini duyuruyor.

Bu değişiklik, Microsoft'un Windows 11'e yeni cihazlar yükleyen kullanıcılar için bu iki popüler uygulamayı otomatik olarak kurmayı sonlandırması anlamına geliyor. Ancak, mevcut Windows 11 kullanıcıları ve eski sürümlerden yükselten kullanıcılar için bu değişiklik geçerli olmayacak.

Kullanıcılar için iyi haber ise, bu uygulamaların hala Microsoft Store'da ücretsiz olarak erişilebilir olacağıdır. Bu nedenle, Haritalar ve Filmler & TV uygulamalarını Windows 11 cihazlarına eklemek isteyen kullanıcılar, bunları Microsoft Store'dan kolayca indirebilecekler.

microsoft güncelleme

Microsoft, bu değişikliği nispeten az kullanılan uygulamaların önceden yüklü gelmemesi ve böylece işletim sisteminin kapladığı alanı azaltmak amacıyla yaptığını belirtiyor. Bu, yeni kullanıcıların deneyimini basitleştirmeye yardımcı olabilir.

Haritalar ve Filmler & TV uygulamaları, depolama alanında çok az yer kapladığı için donanım gereksinimlerini etkilemeyecektir. Ancak Microsoft, az kullanılan uygulamaların sayısını azaltma hedefini taşıdığını vurguluyor.

Bu değişiklik, Windows 11 kullanıcıları için belirgin bir değişiklik oluşturmasa da, Microsoft'un işletim sisteminin kullanımını daha iyi hale getirme ve kullanıcı deneyimini geliştirme amacına hizmet ediyor. Bu uygulamaların hala erişilebilir olması, kullanıcıların tercihlerine göre bunları kurma seçeneğini koruyor.

Son Haberler