Microsoft, Windows'u gözden çıkardı: İşte yeni gözdesi

Microsoft, Windows'u gözden çıkardı: İşte yeni gözdesi
Microsoft bir yazısında Linux'un nasıl kurulacağı hakkında yazı yayımladı. Yıllarca rekabet olan Linux'a karşı bu hamlesi şok etti. İşte detaylar.

Microsoft yeni bir makalesinde Linux'un nasıl kurulacağını açıklıyor. Linux'un yıllardır Windows'la rekabet etmesi nedeniyle bu durum tuhaf karşılanmıştı.

pc

Şaşırtıcı bir hamleyle Microsoft, kullanıcıların Linux işletim sistemini nasıl indirip kurabileceklerini açıklayan bir kılavuz yayınladı. Her ne kadar Windows'un doğrudan rakibi olmasa da Linux'un özelleştirilebilir yapısı ve topluluk tarafından geliştirilen özellikleri nedeniyle yıllardır popüler olduğunu da belirtelim.

MİCROSOFT'TAN ŞAŞIRTICI HAMLE! LİNUX NASIL KURULUR REHBERİNİ AÇIKLADI

Microsoft tarafından sağlanan kılavuzda Linux kurulumunun dört farklı yolu anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden en önemlisi Windows üzerine Linux kurmak olsa da işletim sistemini ayrıca kurabileceğiniz de söyleniyor.

Rehberde, her kurulum yöntemi için ayrıntılı talimatlar sağlar ve kullanıcıların bir Linux sürümü seçmesine yardımcı olur. Ayrıca Linux paketlerinin yönetilmesi ve mevcut paketlerin güncellenmesi ve güncellenmesi konusunda da bilgiler bulunmaktadır.

Linux için Windows Alt Sistemi, geliştiricilerin Linux'u sanal makine olmadan Windows üzerinde çalıştırmasına olanak tanır. Bu destek, Windows'u geliştiriciler için daha kullanışlı hale getirir.

Windows tabanlı olmasına rağmen bir Linux kurulum kılavuzu yayınlamak oldukça şaşırtıcı görünüyor. Linux'un yıllardır Windows işletim sistemine rekabetçi bir açık kaynak alternatifi olarak görüldüğünü belirtmek gerekir.

Microsoft, yeni kılavuzuyla Windows alt sistemi için Linux desteğini vurgulamak isteyebilir. Ayrıca geliştiricilerin Windows'tan ayrılmadan Linux kullanabileceğini de vurguluyor. Kullanıcıların duruma nasıl tepki vereceğini görelim.

Son Haberler