Milyonlarca kişinin beklediği özellik geliyor! WhatsApp kullananlar dikkat: Artık size sorulacak!

Milyonlarca kişinin beklediği özellik geliyor! WhatsApp kullananlar dikkat: Artık size sorulacak!
WhatsApp, kullanıcıların fotoğraf gönderme deneyimini geliştirmek amacıyla yeni bir özelliği test ediyor. Bu özellik, yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme imkanı sunuyor. Artık arkadaşlarınıza gönderdiğiniz fotoğraflar daha net ve detaylı bir şekilde görüntülenebilecek. İşte ayrıntılar...

Günlük hayatımızda "WhatsApp'tan atsana" cümlesi artık sıkça duyulan bir ifade haline geldi. Arkadaşlarımızla, ailemizle ve iş arkadaşlarımızla grup selfie'leri, bebek ve kedi fotoğrafları, işle ilgili görseller ve komik fotoğraflar paylaşıyoruz. Ancak, bu süreçte karşılaştığımız ciddi bir sorun vardı.

WhatsApp, gönderdiğimiz fotoğrafların kalitesini yaklaşık yüzde 70 oranında düşürüyordu. Ancak, yakın gelecekte bu sorunun ortadan kalkacağına dair umut verici bir gelişme yaşanıyor.

WHATSAPP'TAN GÖNDERİLECEK FOTOĞRAF KALİTESİ DÜŞMEYECEK

whatsapp

WABetaInfo'nun bildirdiğine göre, WhatsApp şu anda yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme özelliğini test ediyor. Bu özellik, uygulamanın iOS ve Android'in en son beta sürümlerinde test edilmekte. WhatsApp beta kullanıcılarına, gönderim sırasında kaliteyi ayarlamak için bir seçenek sunuyor.

Ancak, WABetaInfo'nun belirttiği gibi, bu seçenek fotoğrafların tam orijinal boyutta gönderileceği anlamına gelmiyor. Yani WhatsApp yine de görüntülere hafif bir sıkıştırma uygulayacak.

Şu anda, bu düzenleme seçeneği sadece fotoğraflar için geçerli olup, videolar için henüz uygulanmamış durumda. Ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. 

Son Haberler