Milyonlarca kişinin bilgileri usulsüz kaydedildi: Amazon'a dava açıldı

Milyonlarca kişinin bilgileri usulsüz kaydedildi: Amazon'a dava açıldı
Milyonlarca kişinin bilgileri usulsüz kaydedilirken ABD Federal ticaret Komisyonu, tüketicileri üzerinden Amazon'a dava açıldı. Amazon Prime'a kaydettirmek ve iptal etmeleri zorlaştırmak için çalışıldığı iddiasıyla olay mahkemeye taşındı.

ABD kurumu FTC, Amazon'un merkezinin bulunduğu Seattle'da şirkete dava açtığı gündeme damgasını vurdu. Teknoloji devi olan ıliad gizli projeyle beraber milyonlarca tüketiciyi bilmeden Amazon Prime'a kayıt olmakla kandırıldığı öne sürüldü. Amazon'un tüketicileri kandırması iddiasıyla olay mahkemeye taşındı.

Amazon Prime'a abone olmadan Amazon'da ürün satın alma seçeneğinin daha zorlu şartlara sahip olduğu belirtildi. Bununla beraber tüketicilere bazen işlemlerini tamamlamaları için bir bağlantı gönderildiği ortaya çıktı. Şirket, bu bağlantının onları Prime'a da kayıt olmalarını sağladığını açıklamaması olaylara neden oldu.

amazon prime mahkeme

Dava, Lina Khan'ın 2021'de FTC'nin başına geçmesiyle beraber, Amazon'u dava etmesini gösterdi. Uzman isim Khan'ın, uzun zamandır aynı hızla büyümesi ve çok az düzenlemeye sahip olan teknoloji şirketine karşı sert tavırlar alacağı tahminler arasında yerini aldı. 

Son Haberler