Musk'ın yeni yapay zekası Grok soğuk rüzgarlar estirdi

Musk'ın yeni yapay zekası Grok soğuk rüzgarlar estirdi
Elon Musk'un Twitter'daki yapay zeka teknolojili sohbet robotu Grok'un biraz fazla havalı olduğu fark edildi.

Bildiğiniz gibi Elon Musk geçtiğimiz hafta eski adıyla Twitter olarak bilinen X platformuna bağlı olan yeni bir sohbet robotunu piyasaya sürdü. Musk, Grok adı verilen yeni chatbotun ChatGPT ve diğer rakiplerden farklı olduğunu vurguladı. Grok çok esprili robot fakat bazen sinir bozucu olabiliyor. Detaylar burada…

Elon Musk geçtiğimiz hafta Grok adında yeni bir sohbet robotunun duyurusunu yapmıştı. Şirkete göre Grok'un ouglas Adams'ın bilim kurgu dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden esinlenilerek modellenmesi..

Yorumlar ayrıca chatbotların belli bir esprili ve asi çizgiye sahip olduğunu söylüyor. Bana asi ruhun ne kadar tehlikeli olduğunu sorarsanız, şu anda öyle olmadığını söyleyebiliriz. Buna bağlı yapay zeka xAI, mizah anlayışı olmayan kullanıcıların Grok'u kullanmaktan kaçınmasını tavsiye ediyor. Çünkü Grok, piyasadaki diğer yapay zekalı sohbet robotları gibi internetteki bilgiler üzerinden öğreniyor ancak aynı zamanda X platformunda yayınlanan gönderileri de takip ediyor. Bu onun mizah anlayışına katkıda bulunur.

Musk'ın yeni yapay zekası Grok

Ayrıca xAI, Grok tanıtım makalesinde chatbotların diğer yapay zekaların cevaplayamadığı sorulara cevap verebileceğini açıkladı. Buna robotların asi tarafı da diyebiliriz. Mesela bir yapay zekaya yasa dışı ve zararlı bir maddenin nasıl yapıldığını sorarsanız hemen hemen aynı cevabı alırsınız;

"Maalesef yasa dışı uyuşturucu üretimi ve kullanımı gibi yasa dışı faaliyetlere ilişkin bilgi veremiyoruz. Yasa dışı maddelerin üretimi ve kullanımı çok sayıda ülkede yasa dışıdır ve ağır cezalar gerektirir. Yardıma veya bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen profesyonel yardım alın."

Ancak aynı soruyu Grok'a sorarsanız farklı cevaplar alırsınız. Hatta ilk başta maddenin nasıl yapılacağına dair adım adım talimatlar verdiğini düşünüyoruz. Aslında robot tamamen sizinle dalga geçiyor, cevabın sonunda sizi "doktora gidin" diye uyarıyor.

Grok robotunun bu tür sorulara karşı tutumu aslında oldukça iyi. Ancak bazen gerçekten bilgilendirici bir yanıt almak istediğiniz sorular hakkında böyle şakalar yaparak sinirlerinizi bozuyor.

Son Haberler