NATO da korktu: Yapay zeka teknolojilerine karşı önlem almaya başladılar
Yapay zekânın özellikle son bir yıl içindeki hızlı gelişimi, artık bu teknolojilerin iş akışımıza bile entegre olmasını sağladı. Özellikle ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar dünya çapında başı çekerken, yapay zekâların yapabildiklerinde bir sınır olmaması ve devamlı gelişmeye devam etmesi de endişelere yol açtı.
Bu endişelerin ardından tüm yapay zekâ geliştiricilerine karşı bir mektup dahi yayınlandı, OpenAI ChatGPT'nin bir sonraki sürümünü oluşturacak GPT-5'in geliştirilmesini durdurdu. Endişelere taraf olan bir diğer kurum ise son olarak NATO oldu.
"Dünyamız, nesillerdir olduğundan daha tehlikeli ve daha az tahmin edilebilir"
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu yıl 18.'si düzenlenen "NATO Silahların Kontrolü, Silahsızlanma ve Kitle İmha Silahlarının Yayılmasını Önleme Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, yapay zekâların büyük riskleri de beraberinde getirdiğini şu ifadelerle söyledi:
"Belirli bir ülkenin sahip olduğu yapay zeka algoritmalarının ve araçlarının sayısını, füzeler ve savaş başlıklarında olduğu gibi basitçe sayıp sınırlayamayız."