NFC teknolojisinde yeni dönem başlıyor: Anlaşma sağlandı

NFC teknolojisinde yeni dönem başlıyor: Anlaşma sağlandı
Teknoloji bağımlılarının yüzünü güldürecek haberler geldi. NFC ile ilgili yeni anlaşmalar sağlandı! Tüm detaylar haberimizde.

Yakın alan iletişimi olarak bilinen NFC ile ilgili gelişmeler hızla sürüyor. Peki NFC ile ilgili yeni anlaşmalar neleri kapsıyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NFC İLE İLGİLİ YENİ ANLAŞMALAR

Akıllı telefonlarda, video oyunlarında olmak üzere binlerce cihazda yer alan 'Yakın alan iletişimi' olan NFC ile ilgili 2028 senesine kadar sürmesi planlanan ana hatlar belli oldu. Yeni anlaşma içinde Apple, Google, Huawei, Sony, NXP, Qualcomm şirketleri de bulunuyor. NFC teknolojisinin dezavantajlarından biri de kısa menzilli olması olarak biliniyor. NFC bağlantısının sağlanması için cihazların birbirine 5 mm kadar yakın bir mesafede olması gerekiyor. Yeni anlaşma kapsamında bu mesafenin dört-altı kat arasında yükseltilmesi planlanıyor. 

NFC Teknolojisi ile İlgili Değişiklikler

Bu şekilde 5 mm olması gereken yakınlığın 30 mm'ye kadar yükselmesi bekleniyor. Aynı zamanda kablosuz şarj gücünün de 1 W'tan 3 W'a yükseltilmesi ve kullanışlı hale gelmesi planlanıyor. Şirketlerin içinde olduğu NFC Forumu yapacakları bu değişikliklerle yeni pazarlarda alışılmış endüstriyel anlayışları bozup daha küçük faktörlerle kablosuz güç ve şarj etmeyi mümkün hale getirecek. Apple geçtiğimiz sene iPhone telefonlar için Tap to Pay API uygulamasını kullanıcılarına sunmuştu. Önümüzdeki dönemde işletme ve bireylerin istedikleri her yerde ödeme yapabilmesi için bu özelliğin geliştirilmesi bekleniyor. NFC Forumu çok amaçlı bir dokunuş özelliğinin de aktif hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bir konsere girerken bütün ekibin tek tek biletinin okunması yerine tek dokunuşla konsere girmek bu özellikle mümkün olabilecek. 

Son Haberler