Paint Photoshop olma yolunda: Yeni özellik duyuruldu

Paint Photoshop olma yolunda: Yeni özellik duyuruldu
Microsoft, Paint uygulamasının ne kadar önemli olduğunu kanıtlamaya devam ederken bu kez Photoshop'un yeni bir özelliği ortaya çıktı.

Microsoft, Paint'e yönelik güncellemeler yayınlanıyor. Son olarak programa arka planı silme özelliği de eklenmiştir. Microsoft'un bu kararın nedeninin, profesyonellerin bile ek uygulamalar yüklemeye gerek kalmadan Windows'ta fotoğraf düzenlemesine olanak sağlaması olduğuna inanılıyor. Paint'e ayrıca çok kullanışlı bir Photoshop özelliği daha eklendi.

"Paint'e kullanışlı özellikler eklendi"

Windows 11'deki Paint uygulaması, şimdilerde fotoğraf düzenleme ihtiyaçlarınıza yönelik Photoshop'un yerini almak üzere olduğu görülüyor. Microsoft, Paint uygulamasındaki "Katmanlar" özelliğini test ediyor. Bu, uygulamayı tüm yaratıcı ihtiyaçlarınıza karşılık olarak gerçek bir tuval şeklinde kullanmanıza olanak tanır. Bu özellik şimdilerde Dev ile Canary Channel Windows Insider'lara sunuluyor.

Microsoft'un onayladığı üzere Windows Insider'lar bu değişikliğin uygulama sürümü 11.2308.18.0'da fark edebilir. Uygulamanın bu sürümü, ekranın sağ kenarında, renk paletinin yan kısmında yeni bir katmanlar bölümü içerir. Buradan tuvale yeni bir katman eklemek ve onu her zamanki gibi düzenlemek için küçük "+" simgesine tıklayabilirsiniz.

Paint Photoshop olma yolunda Yeni özellik duyuruldu

Bu, önceki güncellemelerde uygulamaya eklenen şeffaflık şeklindeki özelliklere ek sunuluyor. Bu küçük bir özellik, ancak Paint uygulamasını aslında bir resim düzenleyici gibi kullanmak istiyorsanız harika bir özellik. Bunun nedeni birden fazla görüntüyle çalışmayı kolaylaştırmasıdır. Photoshop şimdilik bunun yerini almıyor ancak hızlı projeler için daha da iyi.

Hatırlayacağınız üzere Microsoft, Paint'e özellikler eklemek için yoğun bir çalışma içerisindeydi. Daha geçen hafta, uygulama, araç çubuğunun resimler bölümüne bir arka plan kaldırma özelliği ekleyerek, resimlerden arka planları yalnızca birkaç tıklamayla kaldırmayı kolaylaştırdı.

Microsoft, Ağustos ayında Windows 11'de Paint uygulamasına tam karanlık modunu sağlayarak uygulamanın bilgisayar kullanma şeklinize uyumlu olmasına olanak tanıdı. Her zaman olduğu gibi Canary ile Dev Channel, Windows Insiders ile testleri tamamladıktan sonra bu özellik, işletim sisteminin kararlı sürümlerini kullanan tüm kullanıcılara sunulacak.

Son Haberler