Pillerin boş mu dolu mu olduğunu bu yöntemle öğrenebilirsiniz

Pillerin boş mu dolu mu olduğunu bu yöntemle öğrenebilirsiniz
Eğer pillerinizin dolu olup olmadığını anlamak istiyorsanız bu basit yöntemi deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Pillerin dolu mu boş mu olduğunu anlamak için günlük hayatta kullanabileceğiniz çok basit bir yöntem var! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

PİLİNİZİN DOLU OLUP OLMADIĞINI ANLAMA YÖNTEMİ

Pilin dolu mu boş mu olduğunu anlamak için çok basit bir yönteminiz var. İlk olarak pilinizi alıp 15-20 cm yüksek mesafeden masa gibi sert bir yüzeyin üstüne dik şekilde bırakabilirsiniz. Eğer piliniz boşsa pil masaya çarpmadan tekrar yukarı fırlar. Eğer piliniz doluysa hiç zıplamadan hemen düşer. Alkali n pillerin içinde bir jel kütlesi bulunmaktadır. Bu jel pil bittiği zaman katı hale gelir. 

pillerin dolu mu boş mu olduğunu anlama

Sağlam olan kısım biten bilin zıplayıp geri sıçramasını sağlamaktadır. Piller doluyken ise jel yumuşak olur ve darbe hafifletilir. Bu sebeple dolu pil zıplamadan direkt olarak düşer. 2015 senesinde TÜBİTAK Bilim Genç dergisinde yazılan makaleye göre Princeton Üniversitesi kapsamında yapılan araştırmaya göre pillerin zıplama seviyelerinin doluluk oranlarıyla ilişkili olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre belli yükseklikten bırakılan piller zemine ulaştıktan sonra ulaştığı yükseklik doluluk oranları azaldığı zaman artmaya başlıyor. 

Son Haberler