PlayStation, X ile entegrasyonuna son veriyor

PlayStation, X ile entegrasyonuna son veriyor
PlayStation 5, Elon Musk'ın X'i ile entegrasyonundan vazgeçiyor. Nintendo Switch yakında hala tweet atabileceğiniz tek oyun konsolu olacak.

PlayStation 5, Elon Musk'ın X'i ile entegrasyonundan vazgeçiyor. Nintendo Switch yakında hala tweet atabileceğiniz tek oyun konsolu olacak.

Kotaku'nun haberine göre, Sony bu değişikliği PS5 kullanıcılarına gönderdiği yeni bir bildirimle duyurdu. Şirket, "13 Kasım 2023 itibariyle, X (eski adıyla Twitter) ile etkileşim artık PlayStation 5 ve PlayStation 4 konsollarında çalışmayacak" açıklamasını yaptı.

Artık X ile entegrasyon dönemi bitiyor

Twitter, 2013 yılında yeni paylaşım özelliği ilk kez piyasaya çıktığında PS4'ün Facebook ve YouTube ile birlikte doğrudan bağlandığı üç ana sosyal medya platformundan biriydi. DualShock 4 üzerinde sadece görüntü yakalamaya ve bunları hızlı bir şekilde internete göndermeye adanmış tamamen yeni bir düğme vardı. Sırların, spoilerların, açıkların, aksaklıkların ve diğer her türlü oyun keşfinin anında paylaşılabilmesi insanların oyun oynama ve oyunlar hakkında konuşma şeklini tamamen değiştirdi.

Twitter entegrasyonu bu ayın sonunda sona erdiğinde oyun anlarını sosyal medyada paylaşmaya devam etmek imkansız olmayacak, ancak mevcut internetin ölmekte olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Konsol ile TikTok'ta bir video oluşturabilir veya en sevdiğiniz Discord sunucusuna gönderebilirsiniz.

X'ten çekilen çekilene

Microsoft, Musk'ın iki programın birlikte çalışması için gereken araç olan platformun API'sine erişim için şirketlerden ücret almaya başlayacağını duyurmasından kısa bir süre sonra, Nisan ayında Twitter'dan çekildi. Teknoloji milyarderi, trilyon dolarlık teknoloji şirketini yapay zeka ürünlerini eğitmek için Twitter'ın fikrini çalmakla suçladı. O günden bu yana geçen aylar içinde ünlüler, markalar ve ortalama kullanıcılar ölmekte olan platformu terk etmeye devam etti. Bir yıl önceki kullanıcılarının yaklaşık yüzde 13'ünü, reklam gelirlerinin yarısını kaybetti ve görünüşe göre şu anda Musk'ın başlangıçta ödediğinden 20 milyar dolardan daha az değere sahip bir X karşımızda duruyor.

Son Haberler