RTÜK Netflix, Amazon ve Disney+'a ceza yağdırdı

RTÜK Netflix, Amazon ve Disney+'a ceza yağdırdı
Birçok dijital platforma RTÜK tarafından ceza kesildiği iddiaları gündeme damgasını vurdu. Rekor ceza kesilmesinin detayları yayınlandı. İşte tüm detaylar...

Netflix, Amazon, Disney+, Blu TV, Bein, Mubi gibi dijital yayın uygulamalarına RTÜK tarafından dev ceza kesildi. Türk aile yapısına uygun olmayan ve aykırı yapımların kapsadığı bu platformlara idari para cezası kesildi.

Aile yapısının dışına çıkılarak yapılan yapımlardan ötürü platformlara para cezası uygulandı. Yapılan açıklama içerisinde RTÜK üst kurulunun toplandığı ve yeni kararların alındığı bilgisi verildi. Bununla beraber en üst sınırdan cezaların kesintisi yapıldı.

RTÜK

Sevilen dijital platform olan Netflix'te yayımlanan Anne+ isimli yapımın yetişkin içeriği olduğu raporda yer alırken cinsiyetin, cinselliğin ve ilişkilerinin sınırlarının olmamasından ötürü yoğun müstehcenlik içeren sahnelerin ayrıntılarına kadar izleyiciye yansıtılması normalleştirilmiş olarak belirtildi.

Disney+’ta bulunan “Love,Victor”, Amazon Prime Video’da yayınlanan “Modern Love”, Mubi’de yayınlanan “Liseli” ve “Ateşli Oda” yapımlarına da para cezası uygulaması yapıldı. 

Son Haberler