Safari ve Chrome yapay zeka ile buluşacak

Safari ve Chrome yapay zeka ile buluşacak
Microsoft açıkladı! Safari ce Chrome için Bing Al desteğini getireceğini duyurdu İşte ayrıntılar.

Microsoft, bugün bir blog gönderisinde, Bing AI desteğini Safari ve Chrome gibi üçüncü taraf tarayıcılara getirdiğini söyledi.

yapay zeka

Daha birkaç yıl önce yakın zamanda tanışmayı umduğumuz ancak tam olarak ne işe yarayacağını bilmediğimiz bir yapay zeka sisteminden bahsediyorduk. Ancak 2022 yılında beklenmedik bir hızla yayılmaya başladı ve AI botlar her yerde bizleri karşılıyor. Son olarak Microsoft, Bing AI desteğini Safari ve Chrome'a ​​getireceğini duyurdu.

MİCROSOFT, BİNG AL DESTEĞİNİ SAFARİ VE CHROME'A GETİRİYOR!

Dünyada internete erişimi olup da ChatGPT'yi duymamış hiç kimsenin olmadığı bu çağda, Google Bard gibi rakipleri görmeye başladık. Ancak OpenAI tarafından geliştirilen bu sistem hala piyasadaki en iyisidir.

Tabii diğer yandan Microsoft'un ChatGPT'den bile daha güçlü olduğunu iddia ettiği alternatifler var, örneğin doğrudan rakibi olmasa da yeni nesil OpenAI dil modelini kullanan Bing AI gibi. Ayrıca bu platformlar ücretli üyelik gerektirmiyor.

Ancak Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılar yerine Bing gibi şirketler sadece kendi platformları üzerinde çalışarak kullanıcıları buraya çekiyor ve onları kullanmaya yönlendiriyor. Elbette kullanımı ücretsiz olmasına rağmen bu şirketler yeni kullanıcılarına reklam göstererek milyonlarca dolar kazanıyor.

Ancak Microsoft, Bing AI desteğini Safari ve Chrome'a ​​getireceğini açıklayarak bunun yeterli olmadığına karar verdi. Bunu zaten Android ve iOS'ta etkinleştiriyor. Ayrıca Safari ve Chrome'da süreçleri test etmeye başladı. Ancak bu son hamlesiyle rakiplerinin doğrudan kullanmasına olanak sağladı.

yapay zeka

Elbette, Bing'de gördüğümüz gibi bir uzantı olarak mı yoksa dahili olarak mı geleceğini hala bilmiyoruz. Ancak, geliştirilmiş bir sürümün Edge'de çalıştığı bulundu. Microsoft'un en son blog yazısı şunları söyledi:

"Yakında yapay zeka destekli yeni Bing'i web ve mobil cihazlarda üçüncü taraf tarayıcılarda deneyimleyebileceğinizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Yolculuğumuzun bu sonraki adımı, Bing'in özet yanıtların inanılmaz değerini sunmasına olanak tanıyor. görüntü oluşturma ve daha geniş kitle Edge ile daha uzun konuşmaları, sohbet geçmişini ve doğrudan tarayıcıda yerleşik olarak bulunan diğer Bing özelliklerini açabileceksiniz.'

Son Haberler