Siz hiç yorulmayın: Yapay zeka sizin yerinize mesajları yanıtlayacak

Siz hiç yorulmayın: Yapay zeka sizin yerinize mesajları yanıtlayacak
Google'ın klavye uygulaması olan Gboard, yapay zeka entegrasyonuyla güçlendirildi. Güncellenmiş özellikler arasında dilbilgisi düzeltmeleri, tonlama seçenekleri ve yazı yazma deneyimini artıran yenilikler bulunuyor.

Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği varsayılan klavyesi olan Gboard, yapay zeka temelli yeniliklerle güçleniyor. Uygulamanın beta sürümünde paylaşılan özellikler arasında yapay zeka destekli düzeltmeler, emojiler için yapay zeka, el yazısı entegrasyonu gibi özellikler bulunuyor.

Gboard; Yapay zeka ile hataları düzeltmeye yardımcı olacak ve emojiler üretebilecek

Gboard'un 13.3 sürümünde sunulan özellikler, yapay zekaya dayalı olarak geliştirilmiş durumda. İlk olarak, Google'ın üretken yapay zekası, cümlelerinizdeki dilbilgisi hatalarını düzeltmeye yardımcı olacak. Aynı zamanda tonlama önerileri sunarak, cümlelerinizi profesyonel veya rahat bir üslupla yazmanızı sağlayacak.

Ayrıca, "Emogen" adını taşıyan yeni bir emoji üretme aracı da Gboard'a ekleniyor. Bu araç sayesinde yazılı ifadeler otomatik olarak yapay zeka tarafından emojiye dönüştürülebilecek. Bu da kullanıcılara kendi özgün emojilerini oluşturma imkanı tanıyor. Google şu anda "Emoji Kitchen" adında, farklı emojileri birleştirerek yeni emojiler oluşturmanıza olanak sağlayan bir özellik sunmaktadır.
yapay zeka

Dikkat çeken bir başka özellik de kullanıcıların kalemle metin yazabilmesine imkan tanıyan el yazısı desteğidir. Bu yenilik, cihazlara kalem kullanarak daha fazla esneklik ve işlevsellik getirecek. Örneğin, yazıları çizebilecek, vurgulamak için kelime gruplarını daire içine alabilecek ve boş satırları silebileceksiniz.

Klavye ayrıca sesli yazma modu etkinleştirildiğinde otomatik olarak küçülecek, bu sayede kullanıcılar ekran alanından daha fazla yararlanabilecekler.

Google, yapay zeka destekli özelliklerle yapılan metin etkileşimlerinin 60 gün boyunca sunucularında saklanacağını belirtiyor. Ancak bu özelliklerin hala beta sürümünde olduğunu ve tüm kullanıcılar için henüz açılmadığını unutmamanız önemlidir.

Siz de bu konu hakkında düşüncelerinizi bizimle yorumlar bölümünden paylaşmayı unutmayın!

Son Haberler