Snapchat 400 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı

Snapchat 400 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı
Snap, üçüncü çeyrek kazanç raporunda Snapchat'in 400 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Platform geçen yıla göre yüzde 12 artış göstererek, 406 milyona yükselmeyi başardı.

Snap, üçüncü çeyrek kazanç raporunda Snapchat'in 400 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Şirket, uygulamanın son çeyrekte dokuz milyon yeni kullanıcı ekleyerek toplam günlük aktif kullanıcı sayısını (DAUs) geçen yıla göre yüzde 12 artışla 406 milyona çıkardığını söyledi. Bu dönüm noktası, Snap'in reklam gelirlerinin yavaşlaması nedeniyle maliyetleri düşürmek amacıyla işgücünün yaklaşık yüzde 20'sini işten çıkarmasından bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra gerçekleşti. Bu kesintiler, yeni ürün özellikleriyle birlikte, görünüşe göre karşılığını vermeye başlıyor.

CNBC'ye göre şirket, geçen yıla göre yüzde 5'lik bir artışla ve Wall Street analistlerinin beklediğinden daha iyi bir şekilde, çeyrek için 1,19 milyar dolar gelir bildirdi. Snap yaptığı açıklamada, reklam dışı gelir kaynaklarını büyütme stratejisinin önemli bir parçası olarak abonelik hizmeti Snapchat+'a işaret etti. Snap geçtiğimiz ay, kullanıcılara ayda 4 dolar karşılığında özel ve deneysel özellikler sunan Snapchat+'ın beş milyon aboneye ulaştığını duyurdu.

Üretken yapay zeka da şirket için parlak bir nokta oldu. Şirketin Nisan ayında tüm Snapchat kullanıcılarına sunulan MyAI sohbet robotu, OpenAI destekli sohbet robotuyla toplu olarak 20 milyardan fazla mesaj alışverişinde bulunan 200 milyondan fazla kişiye ulaştı. Snap, asistanın "günümüzde en çok kullanılan yapay zeka sohbet robotlarından" biri olduğuna inandığını söyledi.

Son Haberler