Snapchat kullananlara kötü haber: Her an hesabınız kapatılabilir

Snapchat kullananlara kötü haber: Her an hesabınız kapatılabilir
Popüler sosyal medya platformlarından Snapchat'in büyük bir soruşturma ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Gelen bilgiler arasında bir çok hesabın kapatılabileceği belirtildi. İşte detaylar..

Snapchat platformu hakkında özel bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Başlatılan soruşturmanın amacı, kullanıcıların platformu kurallara aykırı olarak kullanmasını engellemektir.

"Kriterlere uymayan Snapchat kullanıcıların hesaplarını sonlandırılacak"

İngiltere'de başlatılan bir soruşturma, sosyal medya yaş şartını taşımayan kullanıcıların hesaplarının kapatılmasını hedefliyor. Diğer bir uygulama olan TikTok'un bu konuda aldığı cezaların ardından dikkatler Snapchat'e çevrildi.

Snapchat kullananlara kötü haber

Pek çok ülkede sosyal medya kullanıcıları yaş sınırlaması 13 olarak bilinmektedir. Snapchat'in bu kısıtlamaya uymadığını fark eden İngiltere hükümeti, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında platform kullanıcıları ise incelemeye alındı. Amaç, sosyal medyanın bilinçsiz kullanımı yoluyla gençlerin güvenliğine yönelik potansiyel tehdidi ortadan kaldırmaktır.

Snapchat'in yıllık gelirinin %4'üne kadar para cezası uygulanabilir. Birçok sosyal medya platformunda da benzer şikayetler gündeme geldi. Nihayetinde TikTok kapsamlı bir soruşturma geçirdi ve ağır para cezasına çarptırıldı. Şimdi aynı kaderi paylaşan Snapchat'i nelerin beklediği belli değil, ancak büyük bir ihtimal para cezasına çarptırılabilir.

Son Haberler