Spotify'ı ücretsiz kullananları çileden çıkaracak karar!

Spotify'ı ücretsiz kullananları çileden çıkaracak karar!
Dünyanın en ünlü müzik dinleme platformu Spotify, uygulamayı ücretsiz kullanan kullanıcılar için yeni kısıtlamalara hazırlanıyor. Hindistan'da yürürlüğe giren kararların yakında her yerde uygulanmaya başlanması bekleniyor.

Spotify’ı ücretsiz kullananlar için kötü bir haber geldi. Son yıllarda uygulamalar artık abonelerini ücretli paketlere yönlendirmek için şartları ağırlaştırmaya başladı. Spotify da bu kervana katılan uygulamalar arasında yer aldı.

Uygulamayı ücretsiz kullanan Spotify severler, yakın zamanda şarkıyı tekrarlama, geri sarma, istenilen şarkıyı açmak ya da çalma liste sıralamalarını özelleştirme gibi işlemleri yapamayacak. Musically’e göre, bu değişiklikler kullanıcılara uygulama içindeki bildirimler aracılığıyla açıklanacak.

Ücretsiz kullananların canı çok sıkılacak

Spotify, ücretsiz dinleyicileri için akıllı karışık çalmayı sunuyordu. Smart shuffle, kullanıcının dinleme alışkanlıklarına göre çalma listesi dışındaki şarkıları sunuyordu ancak bu seçenek sadece Premium abonelerin kullanımına açık olacak.

Ücretsiz özellikler adım adım kısılıyor. Böylece daha fazla ücretli abonelik kazanmak amaçlanıyor. Platform bu kararı ilk olarak Hindistan'da devreye almayı planlıyor. Yakın zamanda da bu durumun Türkiye'de de geçerli olması bekleniyor.

Derleyen: Gamze Nur Ergil

Kaynak: Gizmochina

Son Haberler