Starlink Türkiye'den önce Afrika'ya gitti: Elon Musk yan çizdi!

Starlink Türkiye'den önce Afrika'ya gitti: Elon Musk yan çizdi!
Bir Afrika ülkesi daha Türkiye'den önce davrandı. SpaceX'in uydu internet hizmeti Afrika'daki 6. ülkesinde erişime açılırken artık Zambiya'da bu listeye dahil oldu.

Starlink, tüm dünyaya yayılmaya devam ederken Afrika ülkelerinde sıklıkla gelmeye başlandı. Son olarak Zambiya için erişime açılırken 6. Afrika ülkesi olarak yer aldı. Güney Afrika ülkesinde uygun fiyatlı ve yüksek hızlı geniş bant üzerinde erişime açılacağı bilgisi verildi.

Yayınlanan resmi rakamlara bakılarak Zambiya nüfusunun yalnızca yüzde 44'ü internet üzerinden erişilirken hızlar genellikle yavaş olarak etkileşim sağlıyor. Starlink ise ülke genelinde kullanıcılara 200 Mbps'ye sınırsız internet hizmet vererek dijital uçurumunun sonlanması amaçlanıyor.

Starlink

Aylık abone ücreti 37 dolar üzerinden fiyatlar başlarken bir kereliğine mahsus terminal alınması şartı aranıyor. Bunun fiyatı ise 500 dolara denk gelmektedir. Starlink’in kırsal kesimdeki okulları, hastaneleri ve evleri birbirine bağlayarak Zambiya’da geniş kapsamlı bir hizmet sağlayabileceğini düşünüyor. Şu anda Starlink’in Afrika için Nijerya, Kenya, Mozambik, Ruanda ve Malavi de bulunmaktadır. 

Son Haberler