Steam de enflasyondan etkilendi: Artık taban fiyat uygulanacak

Steam de enflasyondan etkilendi: Artık taban fiyat uygulanacak
Bilgisayar oyunlarına bağımlı olanlar için üzücü haber geldi bile. Artık Steam’dan da ucuz oyun alma devri kapandı. İşte detaylar…

Dünya’nın en büyük oyun platformu olan Steam, artan dolar ve Euro kuruna rağmen Türkiye’ye özel fiyatlandırma politikasını koruyordu. Lakin şirketin aldığı son karar birçok kişiyi üzecek gibi duruyor.

steam zam

En Ucuz Oyun 1 Dolar Olacak

Steam, almış olduğu karar ile artık taban fiyat uygulamasına adım atacak. Oyun geliştirici ve yayıncı Dora Özsoy’un sosyal medyasından yapmış olduğu duyuruya göre bir oyun en az 0.99 dolar ve indirimli fiyatı da minimum 0.49 dolar olacak.

Bu duruma göre Steam Türkiye piyasası için uygulamış olduğu dolar kuru hesabıyla oyunlar en az 11 TL olacak. Alınan bu kararın yanında şu an ucuza satılan oyunların birçoğu da Steam’den kaldırılmaya başlamış durumda. Kaldırılan oyunlardan biri de CardBoard Town’dur. Ek olarak Stratera Games’in bazı eski oyunları da satın alınmaz hale gelecek. Aynı zamanda uygun fiyata satılan birçok oyuna da zam gelecek. Dolar kurunun Steam için yükselmesiyle birlikte zam üstüne zam gelecek gibi duruyor.

Son Haberler