Tek tabanca takılmayı sevenlere mini otomobil: Girdiği ilk yarışta rekor kırdı

Tek tabanca takılmayı sevenlere mini otomobil: Girdiği ilk yarışta rekor kırdı
Dünyanın en küçük arabası Peel P50 modelinin dünyanın en büyük yarış pistine konulduğu öğrenildi. Otomobilin bir tur tamamlayarak "rekoru kırması" ilgiyle izlendi.

Dünyanın en küçük otomobillerinin başında gelen Peel P50 modeli ilginç bir yarışta ortaya çıktı.Bir YouTube kanalının hazırladığı videoya göre P50, Almanya'daki Nurburgring Nordschleife yarış pistinde tur tamamlayarak "beklenmedik" bir rekora imza attı.

"Yeşil Cehennem" adıyla da anılan Nordschleife'nin 20,7 km uzunluğundaki virajlı yollarıyla dünyanın en zor şartlara sahip yarış pistlerinden birisi olarak bilinmekte. YouTuber, 50cc motora sahip üç tekerlekli Peel P50 aracını efsanevi yarış pistine götürmeye karar verdi. Zamana karşı yarışan YouTuber, parkurun tamamını bir saatliğine kiraladı.

Kırık gaz telini onarmak için 20 dakika harcadıktan sonra P50'de bir turu tamamlayabilmek adına 40 dakikadan daha az bir zamanı vardı. Bu kapsamda her şeye rağmen ilk turu 25 dakika 44 saniye içinde tamamlandı.

Dünyanın en küçük arabası Peel P50 modeli

"Peel P50 bir traktörden bile daha yavaştır"

Bu sefer gerçekten rekor kırılsa bile bunun yalnızca bir tur olduğunu unutmamalıyız. Peel P50'nin bir traktörden daha yavaş olmasının nedeni budur. Örneğin Claas Xerion 5000 500 beygir gücündeki traktörle yapılan önceki yarış 24 dakika 50 saniyede gerçekleşmişti.

Diğer taraftan; geçtiğimiz yıl efsane otomobilin yeniden yapımının lansmanı yapıldı. P50 Cars adlı bir grup, insanlara çevrimiçi olarak sağladıkları parçaları kullanarak kendi P50'lerini oluşturma şansı verdi. Otomobilin fiyatları 7,495 sterlin ile 19,995 sterlin arası değişiyor.

Son Haberler