Telefonu tamire gönderme derdi bitiyor: Yeni telefonlar kendini yenileyecekler

Telefonu tamire gönderme derdi bitiyor: Yeni telefonlar kendini yenileyecekler
Telefonu tamire götürme derdine son verdirecek açıklama geldi. CCS Insight'a göre bir sonraki telefonunuz kendi ekranını onarabilir. İşte yeni özellikler hakkında tüm detaylar...

Akıllı telefonlar gün geçtikçe daha da popüler hale gelirken hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Analist firması CCS Insight, 2024 ve sonrasında çıkacak teknolojik gelişmeler listesinde önemli bilginin altını çizdi. Bununla beraber akıllı telefonunuz, ekran panelini kendi kendine onarabilecek.

Kendi kendini tamir eden ekranlara sahip olan telefonların 2028 yılına kadar piyasalarda olması bekleniyor. Net bir tarih henüz belli olmazken en az 5 yıl içerisine üretime başlayarak yeni rapor düzenlendi. Android ya da İphone ekranları yüzeyindeki nano kaplama imkanıyla işleme konuldu. Telefon ekranlarında yaşanan çizikler artık nano kaplama hava ile reaksiyona girecek ve bu sayede yeni malzeme sayesinde onarır.

ekran onarımı

CCS Insight analisti Ben Wood,bilim kurgu alanına girilmediğinin altını çizerken insanların günümüzde çalıştığı yeni teknolojilerle insanlar deneyimleyerek başka görünüm üzerinden devamlılık sağlar.

2013 yılında LG tarafından yapılan tanıtımlar üzerine LG Flex, çiziklerin bir süre sonra kaybolmasını sağlayan özel bir arka kapayı üreterek kullanıma açtı. Bu gelişme, hidrojen atomlarından oluşan bir kaplama ve kendilerini eşit mesafelerde düzenleme yapılarak hayata geçirildi. 

Son Haberler