Telefonunuzu kimseye vermeyin! Başınıza gelebilecekleri öğrenince cebinizden bile çıkarmayacaksınız

Telefonunuzu kimseye vermeyin! Başınıza gelebilecekleri öğrenince cebinizden bile çıkarmayacaksınız
Telefon kullananların dikkat etmesi gereken durumlara değinildi. Son dönemlerde artan suçlarla siz de istemeden alet olabilirsiniz. İşlenen suçlara bir yenisi daha eklendi. Sakın bu tuzağa düşmeyin...

Teknolojinin içine kadar giren suçlular masum kişilerin oyunlarına dahil olurken son dönemlerde özellikle telefon kullanabilir miyim taktiğiyle dolandırıcılıklar çoğalıyor. Birçok vatandaş aynı şikayet üzerinden başvuruda bulunurken uzmanlar tarafından uyarılar geldi.

''Telefonunuzu kullanabilir miyim?'' sorusu ile her şey başlarken bu soruyu soranlara ne kadar güvenilmesi gerektiği yönünde yorumlar yapıldı. Avukat Esat Özel, bu tür dolandırmalara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparken bir suça karışıldığında ispatlamak neredeyse imkansız olduğunu ifade etti.

telefon

Avukat Özel, telefonunuzu kimseye kullandırmayın uyarılarında bulunurken kafede otururken görünüşünden şüphe duyduğunuz birinin isteğini yapmamanız gerekiyor. Bu suçlar planlı olarak yapıldığı durumlarda birkaç ay sonra yüzünü unuttuğunuz kişi tarafından telefonunuzda suç unsuru olarak gösterilir ve sizi bu duruma dahil etmiş olur.

Hakime, savcıya ne kadar anlatsanız da bu durumu kanıtlayamazsınız ifadelerini kullanan Özel, olayın üzerine düşüp kamera kayıtlarını inceleseniz bile en fazla 1 ay tutulur ve bu durumda da şikayet süresi 6 ay olduğunda suçlu olarak siz görülürsünüz. 

Son Haberler