Telefonunuzun daha hızlı açılması için mutlaka yapmanız gerekenler

Telefonunuzun daha hızlı açılması için mutlaka yapmanız gerekenler
Eğer telefonunuzun yavaş açılmasından şikayetçiyseniz bu adımları izleyebilirsiniz. Tüm detaylar haberimizde.

Android telefon kullanıcıları telefon açılış sürelerini hızlandırabilir! Peki nasıl? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TELEFON AÇILIŞ SÜRESİNİ HIZLANDIRMA

Android telefonlar bazı sebeplerden dolayı bazı zamanlar yavaş açılabiliyor. İlk olarak ön bellek temizlemeniz gerekebilir. Aynı zamanda telefonda bir güncelleme varsa bunu kurmanız gerekiyor. İlk olarak ayarlar kısmına girerek sistem seçeneğinden sistem güncelleme varsa indirip kurabilirsiniz. Android telefonlar bazı uygulamalar sebebiyle geçici dosyalar biriktirebilir ve telefonun yavaş açılmasına sebep olabilir. 

telefon açılışını hızlandırmak mümkün

RAM tüketen uygulamaların ön belleklerini ve verilerini düzenli olarak temizlemeniz önerilir. Ayarlar kısmına girip uygulamalar seçeneğine girdikten sonra ön belleği temizle seçeneğini seçerek telefonunuzun depolama alanını azaltabilirsiniz. Ancak bu işlem kayıtlı olan verilerinizi de silecektir. Android telefonlarda animasyonlar işlemciyi yorduğu için telefon açılış süresini yavaşlatabilir. Bu sebeple animasyonları azaltabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. İlk olarak ayarlardan geliştirici seçeneklerine girmeniz gerekiyor. Daha sonra çizim bölümünden animasyonları ayarlayabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Telefonunuzdan kullanılmayan uygulamaları kaldırmak telefonunuzun hızını artıracaktır. Son olarak Launcher uygylamaları da açılış süresini uzatabiliyor. Bu uygulamalar çok fazla animasyon ve renkli simge kullandığı için telefonun daha fazla RAM kullanmasına sebep oluyor. 

Son Haberler