Telefonunuzun şarjı yüzde 1'deyken oynuyorsanız dikkat! Tehlike büyük: Hemen kontrol edin

Telefonunuzun şarjı yüzde 1'deyken oynuyorsanız dikkat! Tehlike büyük: Hemen kontrol edin
Telefonunuzun şarj seviyesi yüzde 1'e düştüğünde, "hemen bitecek" endişesiyle stres yaşamak oldukça yaygın bir durumdur. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, bu yüzde 1 ibaresi saatlerce değişmeden kalıyorsa durum biraz sıkıntılı. İşte ayrıntılar...

Telefonlar, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak, telefon şarjlarının ömrü kullanım sıklığına bağlı olarak kısalabiliyor.

Bir ilginç durum ise telefonun şarj seviyesinin dakikalar içinde sıfırlanmasına rağmen yüzde 1 seviyesinde takılı kalmasıdır. Bu durumu fark ettiğinizde dikkatli olmanızda fayda var, çünkü bu bir yazılım hatasını ortaya çıkarabilir.

YAZILIM HATASINDAN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR

şarj

Özellikle iPhone gibi önde gelen akıllı telefon markalarının bu durumu yaşaması kullanıcılar için şaşırtıcı olabilir.

Webtekno'da yer alan bir habere göre, bu sorun genellikle telefonun daha fazla kullanılmasıyla ortaya çıkar. Bunun birkaç nedeni olabilir ve bunlardan ilki, şarj seviyesinin yüzde 1'e geldiğinde telefonun otomatik olarak enerji tasarrufu moduna geçmesidir.

Bu durumda, bataryanın son yüzde 1'lik kısmı daha uzun süre dayanabilir çünkü telefon, bazı özellikleri kapatır ve daha az enerji harcar.

Diğer bir neden ise Apple'ın, donanımı tarayıp detayları yazılıma aktarmak için geliştirdiği algoritmanın yanlış ölçüm yapması olabilir. Telefonun yazılımı, bataryanın tamamen bittiğini düşünebilirken aslında bir miktar şarjın kaldığı durumlarla karşılaşabilir. Bu durum, iPhone'un bataryanın tam kapasitesini tüketmemesini sağlamak amacıyla bilinçli olarak eklenmiş olabilir.

Ayrıca, telefonun bataryası eskidikçe kalibrasyon sorunları da ortaya çıkabilir. Bu durumda, bataryadaki yüzde doğru bir şekilde görünmeyebilir ve yüzde 1 ibaresinde takılı kalabilir. Şarj cihazıyla ilgili bir sorun varsa da benzer şekilde telefonun şarj seviyesi düşük bir seviyede takılı kalabilir.

Son Haberler