Temmuz-Eylül arasında en hızlı kullanım sağlayan mobil operatör belli oldu

Temmuz-Eylül arasında en hızlı kullanım sağlayan mobil operatör belli oldu
En hızlı indirme hızı hangi operatörde? Hangi marka telefonlar ve operatörler en iyi çekim gücüne sahip? Hangi şehirde internet en iyi çekiyor? Cevaplar haberimizde...

2023 üçüncü çeyreğin sonuçlarına göre, Türkiye'deki mobil operatörler arasında hız performansı yeniden değerlendirildi. Hız testi platformu Speedtest'in yayınladığı rapora göre, Temmuz-Eylül döneminde gerçekleştirilen hız testlerinin sonuçlarına dayanarak, Türkiye'nin en hızlı mobil operatörleri belirlendi.

speed test

En yüksek ortalama indirme hızı Turkcell'de bulundu. Turkcell kullanıcıları, ortalama 57,60 Mbps indirme hızına sahip olarak diğer operatörlere fark atmıştır. Türk Telekom, 28,56 Mbps ile ikinci sırayı alırken, Vodafone 19,58 Mbps ile üçüncü sıraya yerleşti.

en hızlı indiren operatör hangisi

Gecikme (Ping) testinde ise Türk Telekom en iyi sonucu elde etti, 41 ms'lik bir gecikme değeri sundu. Turkcell 44 ms ile ikinci sırada yer alırken, Vodafone 47 ms gecikme değeri ile üçüncü sıradadır.

en iyi operatör hangisi

Ayrıca, Speedtest raporu kullanıcıların hızlarının ne kadar tutarlı olduğunu gösteren "Tutarlık" değerini de sunmaktadır. Turkcell kullanıcılarının yüzde 90,8'i en az 5 Mbps indirme ve 1 Mbps yükleme hızlarını elde etti. Türk Telekom'un tutarlık oranı yüzde 84,8 iken, Vodafone'un oranı ise yüzde 82,9 olarak açıklandı.

şehirlere göre internet

Son olarak, rapor şehir bazında da veriler sunmaktadır. İstanbul, en yüksek indirme hızına sahip şehir olarak öne çıkmıştır. Adana, İzmir, Ankara ve Bursa ise sırasıyla en yüksek indirme hızına sahip diğer şehirler olarak sıralanmıştır.

Bu sonuçlar, Türkiye'deki mobil operatörlerin performansını gösteren önemli verileri sunuyor ve kullanıcıların en hızlı ve tutarlı hizmeti tercih etmelerine yardımcı oluyor.

Son Haberler