Threads hakkında gelen o şikayetlere karşı harekete geçildi

Threads hakkında gelen o şikayetlere karşı harekete geçildi
Meta, Threads'i popüler hale getirmek için gönderileri Instagram ve Facebook uygulamalarında da göstermesine gelen tepkiler için harekete geçmiş gibi görünüyor.

Görünüşe göre Meta, Threads için daha agresif ve popüler olmayan büyüme hackleme taktiklerinden biri için frene basma kararı aldı. Meta, Threads kullanıcılarının gönderilerinin Facebook ve Instagram akışlarına çapraz gönderilmesini engelleyebilmeleri için yeni bir gizlilik ayarı üzerinde çalışma başladı.

Meta, Threads için yeni bir hamleye hazırlanıyor

Engadget'in haberine göre, Meta, Threads'i güçlendirmek amacıyla kullanıcıların Threads gönderilerini Facebook akışlarında tanıtmaya başlamıştı. Bu uygulama kullanıcıların tepkisini çekmeye başladı. Sonrasında belli ki şirket bundan rahatsızlık duydu ve başka bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Meta'nın hala varsayılan bir ayar olarak çapraz gönderimi otomatik olarak etkinleştirmeyi planladığı görülüyor. Opt-out ekranında "Profiliniz herkese açıksa, insanların sizi keşfedebilmesi ve takip edebilmesi için gönderileriniz diğer uygulamalarda önerilebilir" deniyor.

Meta'nın Threads büyümesini artırma çabalarını istikrarlı bir şekilde artırdığı bir dönemde, bu özellik üzerinde konuşulmaya devam ederken, gelen özellikle birlikte bu konuda bir değişim söz konusu olabilir.

Mark Zuckerberg, Elon Musk ile savaşmaya çalışırken olan sosyal medya kullanıcılarına olmaya devam ediyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı Facebook ya da Instagram uygulamasında, Threads gönderilerini görmek istemiyor. Şirket bu konuda geri bildirimleri dinlediğini ifade etmişti. İlerleyen günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Editör: Gamze Nur Ergil

Son Haberler