TikTok Twitter'ı kıskandı: Threads'ten sonra yeni rakibi olacak

TikTok Twitter'ı kıskandı: Threads'ten sonra yeni rakibi olacak
Rakiplerinin sayısı her geçen gün artan Twitter'a büyük bir darbenin TikTok'tan geleceği öğrenildi. Yeni özellik ile TikTok uygulaması Twitter ile rekabet edecek.

Elon Musk devraldıktan sonra Twitter nihayet yeni özellikler ve sınırlamalarla geldi. Hatta haklı olarak Twitter'ı kullanmayı bırakan kullanıcıların yeni kullanıcı aradığını düşünen şirketler harekete geçme kararı aldı.

İlk olarak Meta, bir hamle yaptı ve Threads uygulamasını geliştirdi. Şimdi de TikTok, Twitter'a rakip olacak bir özelliği duyurdu.

TikTok, Twitter'a rakip olacak metin mesajlarını duyurdu!

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kullanıcıların tüm şikayetlerine rağmen yeni kararlar almaktan vazgeçmedi. Twitter logosunu "X" şeklinde yenileyen ve kimsenin istemediği bazı dizinleri vaaf eden Musk, şimdi başka bir sorun ile karşı karşıya kaldı. O da rekabet..

TikTok Twitter'ı kıskandı Threads'ten sonra yeni rakibi olacak

Meta'nın Twitter'ı devralma girişimi tam anlamıyla başarılı olmadı çünkü Temalar benzer kullanıcı deneyimlerini sağlamak adına çok sayıda özelliğe ihtiyaç duymakta. Ancak Twitter'ın yerini alması beklenen başka bir rakip, planını gerçekleştirme yolunda ilk adımı attı. TikTok, kullanıcılarına Twitter'a benzeyen bir deneyim sunan 'Metin Mesajları' özelliğini duyurdu.

Bu, içerik oluşturucuların hikayeleri ve diğer başka içerik türlerini yeni ve daha kolay bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyan bir özelliktir. Bu yeni özellik bugün mevcuttur ve kullanımı çok kolaydır. Kamera sayfasını ziyaret ettiğinizde üç seçeneğin arasından seçimler yapabileceksiniz. Bunlar; fotoğraf, video ve metindir. Metin seçeneğine dokunmak, kullanıcıyı gönderinin içeriğini girebilecekleri metin oluşturma sayfasına yönlendirir.

Bu özellik, bir mesajı tweet atmak kadar hızlı değil ancak TikTok'un video öncelikli platform olduğu düşünüldüğünde, hareket takip edilmesi gereken bir sinyal olarak görülebilir.

TikTok kullanıcıları gönderilerini oluşturmanın haricinde ses ekleyerek, konumları etiketleyerek, yorumları etkinleştirerek, düetlere izin vererek ve daha fazlasını yaparak içeriği özelleştirebilir. Yakın gelecekte TikTok, metin gönderilerini Twitter'ın şu anda sunduğundan daha zengin ve daha dinamik hale getirmeyi planlıyor. Gönderilerinize hashtag ekleme, çıkartma ekleme, arka plan renklerini özelleştirme ve gönderileriniz için popüler temalar gibi özellikler sunabilir.

Son Haberler