TikTok'un uygulaması beğenilmedi: Kapatılacak

TikTok'un uygulaması beğenilmedi: Kapatılacak
Tiktok'un BeReal versiyonu olan Tiktok Now'da beklenen etki yaratılamayınca kapatma kararı alındı. İşte detaylar...

TikTok, popüler BeReal klonu olan TikTok Now uygulamasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından yapılan açıklamaya göre, TikTok Now resmi olarak sonlandırıldı. TikTok, dünyanın en popüler kısa video platformu olmasına rağmen BeReal klonu uygulama ile beklenen başarıyı elde edemedi.

tiktok

TikTok Now, Eylül ayında gerçek ve spontane bağlantıları kolaylaştırmak amacıyla tanıtılmıştı. BeReal'e benzerlikleriyle dikkat çeken uygulama, kullanıcılara hem 10 saniyeye kadar videoları hem de fotoğrafları paylaşma imkanı sunuyordu. ABD'deki kullanıcılar için ana TikTok uygulaması içinde yer alan TikTok Now, diğer bölgelerde ise ayrı bir uygulama olarak sunulmuştu.

ByteDance şirketi, TikTok Now uygulamasının neden kapatıldığı konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Ancak BeReal tarzı araçların popülerliğinin azaldığı düşünüldüğünde, TikTok Now'ın kullanıcı sayısının azalması nedeniyle alınmış olabileceği tahmin ediliyor. BeReal, kullanıcıların takipçilerine gerçek zamanlı olarak ne yaptıklarını göstermek için günde bir kez fotoğraf göndermelerini isteyen bir uygulama olarak biliniyor.

TikTok'un BeReal klonu TikTok Now'ı kapatma kararı, benzer özellikleri uygulamalarına dahil eden diğer platformlar arasında da örnekler olduğunu gösteriyor. Örneğin, Instagram "Candid Stories" adını verdiği benzer bir hizmeti kullanıcılarına sunmaya başladı.

TikTok Now'ın kapatılmasıyla birlikte TikTok, ana platformunda sunduğu özelliklerle kullanıcılarının ilgisini çekmeye devam edecektir. Kısa video dünyasının lideri olarak TikTok, yenilikçi ve eğlenceli deneyimler sunmaya devam ederken, BeReal benzeri özelliklerin nasıl gelişeceği ve kullanıcılar arasında ne kadar popüler olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Son Haberler