Türkiye'de en çok bu emojiler kullanılıyor! O emoji ise kafaları karıştırdı

Türkiye'de en çok bu emojiler kullanılıyor! O emoji ise kafaları karıştırdı
Emojiler insanların duygularını anlatabileceği en iyi yollardan birisi haline geldi. Öyle ki her gün 6 milyardan fazla kullanılan emojilerle ilgili araştırmalar söz konusu olmaya başladı. İşte detaylar…

Emojiler kimi zaman kelimelerin yetmediği yerlerde vazgeçilmez duygu anlatma alanı oluyor. Online yabancı dil platformu olan Preply tarafından yapılan araştırma ile emojiler farklı kültürlerde yaygın anlamlarından farklı anlamlara gelmektedir.

emojiler

Verilere göre Türkçede ‘kabul etmek, onaylamak, beğenmek’ gibi anlamlar doğrultusunda olan ‘baş parmak havaya’ emojisi, Asya ülkelerinde kaba bir el hareketi anlamına gelmektedir. Preply tarafından bin kişilik katılımdaki araştırma Türkiye’de emoji kullanımıyla ilgili büyük veriler sunmaktadır. Yaygın anlamda olumlu olan emoji İran, Irak, Afganistan ve Nijerya gibi ülkelerde olumsuz anlamlara ev sahipliği yapmaktadır.

Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivisoğlu’na göre ise, ‘Emojiler evrensel bir dile dönüşmüş olsa bile bazı kültürlerde farklı ve olumsuz anlamlara denk düşebiliyor. ‘ şeklinde açıklamada bulundu. Türkçede ‘sakin, dingin’ anlamına gelen ‘tebessümlü yüz emojisi’ Çin’de farklı bir anlama denk düşmektedir. Çin’de aynı zamanda ‘gülen yüz emojisi’ küçümseme anlamına da denk düşmektedir.

Mustafa Ali Sivisoğlu ’İnternet tarihinin en eski emojilerinden biri olan ‘kahkahaya boğulan yüz’ emojisi Türkiye’de çok fazla kullanılmaktadır. Farklı kültürlerde farklı anlamlara emojiler gelebildiği gibi dönemsel olarak da bu anlamlar değişmektedir. Mesela Fransa’nın meşhur yiyeceği kruvasan, Avrupa Birliğin’de Brexit’e karşı çıkmak anlamına gelmektedir.’ Diye konuştu.

Son Haberler