Türkiye'de en çok izlenen dijital platformlar belli oldu: Zirvede Netflix yok

Türkiye'de en çok izlenen dijital platformlar belli oldu: Zirvede Netflix yok
Bugün çok az insan en az dijital yayın yapan platforma üye olamadığı biliniyor. Bazı kullanıcılar ise yayın platformlarını evlerinde, otobüslerde, metrobüslerde ve hatta uçaklarda takip ediyor ve birden fazla aboneliğe sahipler. Ayrıca bu platformlar ülkemizde ilk ortaya çıktığında birçok kişinin "TV bedava, peki neden internet üzerinden izlemek için para ödeyeyim?" diye eleştirdiği söyleniyor. İşite bu kapsamda Türkiye’de en fazla aboneliğe sahip dijital platformlar..

JustWatch'tan alınan bilgiye göre, listede Türklerin hangi dijital platformlara üye olduğu sorusuna yanıt veren bilinen platformlar varken, ulusal bir platformun Netflix'i geride bırakması ortalığı karıştırdı. Söz konusu yerli platform, son dönemde HBO içeriğine yer vermiş olup, Sıfır Bir ve Bir Behzat Ç. gibi içerikler ile popüler bir hal alan BluTv. Ulusal dijital platform BluTv, dünyanın en büyüklerinden biri olan Netflix'i geride bıraktı ve listede ilk sıraya yerleşti.

İKİNCİ SIRADA NETFLİX VAR

Türkiye'de en çok izlenen dijital platformlar belli oldu

Listemizde ikinci sırada Netflix yer alıyor. Ülkemizde oldukça popüler olan ve dünyanın en eski dijital platformlarından biri olan Netflix, Türk kullanıcıların da ilgisini çekti. Netflix'i yakından takip eden, son aylarda şifre paylaşım yasağını alaya alan Amazon Prime Video bulunuyor. Şirket, Netflix ile dalga geçse de Türkiye genel sıralamasında geride kaldı.

Listenin 4. Türk ürünleriyle sorun yaşayan Disney+ ve 5. sırada MUBI var. Bazı kullanıcılar Gain platformunun kaçıncı sırada olduğunu soracak. Kazanç ilk 5'te değil ve sözde "diğer" %4'lük segmentte.

Listedeki bilgilerden sonra Türkiye pazarındaki yüzdelerine göre ilk beş şirketi yeniden düzenledik. O isimler ise şöyle:

BluTv: yüzde 38,

Netflix: yüzde 27,

Amazon Prime Video: yüzde 19,

Disney+: yüzde 8,

MUBI: yüzde 4.

Son Haberler