Türkiye'ye TikTok vurgunu: Binlerce hesap çalındı

Türkiye'ye TikTok vurgunu: Binlerce hesap çalındı
Sosyal medya platformu TikTok'ta, nisan ayı içerisinde 700 bin Türk kullanıcısının hesapları çalındı. İşte detaylar..

Son yılların en popülerlerinden birisi olarak bilinen TikTok yeniden gündemde. Ama bu sefer tahmin ettiğiniz şekilde değil.. ABD raporlarına göre Türkiye'de 700 bin kişiye ait TikTok hesabının çalındığı öğrenildi. Olay seçimden hemen önce meydana geldi.

TikTok, dünya genelinde en çok kullanıcıya sahip olan platformlardan bir tanesidir. Platform, özellikle Çin ile ABD arasındaki çatışma nedeniyle güvenlik tartışmalarının merkezi haline geldi. Bugünkü haberler ise, TikTok'un Türkiye'de ne kadar düzeyde bir popülerlilik yaşadığını gösteriyor.

Türkiye'ye TikTok vurgunu Binlerce hesap çalındı

Forbes'a göre Nisan ayı içinde Türkiye'de 700.000 TikTok kullanıcısının hesabı çalındığı bildirildi. TikTok'un güvenlik direktörü Kim Alvarera, sistemdeki güvenlik açıklarının geçen yıl bildirildiğini ancak çok sayıda maliyet sorunu nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Haberlere göre merkezi İngiltere'de bulunan istihbarat firması GCHQ da TikTok'u bilgilendirdi. Türkiye'deki Nisan 2023 saldırısının da TikTok'un en büyük güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Bu olaydan önce platformda bu şekilde bir hesap hırsızlığının meydana gelmediği belirtildi.

TikTok sözcüsü Alex Haurek, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. TikTok yaptığı açıklamada, "TikTok, Nisan ayında sayıları etkileyen olağandışı bir aktivitenin farkına vardı. Birincisi, bazı kullanıcıların hesaplarındaki beğeni ve takipçi sayısı. Bu etkinliği iptal etmek ve kapatmak için hemen adımlar atıldı ve bu durumdan etkilenen kullanıcıları bilgilendirildi." dedi.

Son Haberler