Twitter X'e dönüştü, Microsoft Edge için tehlike çanları çaldı

Twitter X'e dönüştü, Microsoft Edge için tehlike çanları çaldı
Elon Musk Twitter’ı X olarak yeniden markalaştırdı. Microsoft Edge ise kullanıcılarını uyarmaya başladı. İşte detaylar…

Milyonlarca kullanıcısı olan Twitter X olarak yeniden markalaşmaya başladı. Bu markalaşmanın ardından sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk olarak Twitter’da bilinen üzerine, Edge gibi Chromium tabanlı tarayıcılar X ismini ve şeklini bir uyarı olarak algılıyor ve potansiyelli kimlik avı tehdidi olarak görüyor.

twitter x

Uyarıda; ‘’Bu web uygulaması sizi farklı bir uygulama olduğunuz düşünmeniz için kandırmaya çalışıyorsa, kaldırın.’’ Yazısı bulunuyor. Lakin bu uyarı Edge’in tasarlamış olduğu yerleşik kimlik avı önleme özelliği ile X’in kendisinden kaynaklanmış olan bir güvenlik riski değildir.

Google aramalarına göre ise Edge’in X’i tehlikeli olarak işaretlemesi insanların kafasını karıştırmaya yetti. Bazıları cihazlarına kötü amaç yazılımının bulaştığı konusunda endişeleri bulunmaktadır. Bu olay, X’in yeniden markalaşma çizelgesinden kaynaklanan diğer sorunları da takip ediyor. Endonezya, önceki sahipler altındaki x.com alan adını yasal sorunlar nedeniyle geçici olarak engellemiş durumda.

Yeniden markalaşma ile Elon Musk’un X’i Çin’de bulunan WeChap benzeri bir uygulama vizyonunu yansıtmaktadır. Lakin yaşananlar Microsoft gibi iş ortaklarının yaptığı projelerde aksaklıkları ortaya koymaktadır.

Son Haberler