Uzaktan çalışmanın kralıydı, şimdi çalışanlarını ofise gelmeye zorluyor

Uzaktan çalışmanın kralıydı, şimdi çalışanlarını ofise gelmeye zorluyor
Pandemi döneminde birçok şirket uzaktan çalışma sistemine geçmişti. Bu şirket çalışanlarını ofise çağırdı! Tüm detaylar haberimizde.

Birçok firma pandemi döneminde uzaktan çalışmayı teşvik ederken bu şirket çalışanlarını ofise çağırıyordu: Sebebi öğrenildi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

UZAKTAN ÇALIŞMA İSTEMEMENİN SEBEBİ BELLİ OLDU

Pandemi döneminde birçok şirket uzaktan çalışma sistemine geçerken Zoom da bu sistemi benimsemişti ancak Zoom geçtiğimiz hafta personellerini ofise ve hibrit çalışma sistemine dahil etmeye başladı. Bir ses kaydında şirketin bunu neden talep ettiği öğrenildi. Şirketin CEO'su Eric Yuan'ın toplantıda söyledikleri doğrultusunda personelin ofisten uzak tutulmaya çalışılmasının çok arkadaş canlı olunmaya yol açtığı yani şirket çalışanlarına güvenilmediği olduğu ortaya çıktı.

zoom çalışanlarını ofise çağırıyor

 CEO, ofise 80 km mesafede olan çalışanlarına haftada en az iki gün ofise gelmeleri gerektiğini söyledi. 3 Ağustos tarihinde yapılan genelgeyle birlikte bir toplantı yapıldı ve çalışanlara uzaktan sistemle birbirlerine güven vermenin zor olduğunu söyledi. Yuan sızdırılan ses kaydında şu sözlere yer verdi; 'Geçtiğimiz birkaç sene içinde o kadar çok Zoomie işe alımı yapıldı ki, güven inşa edilmesi çok zor oldu. Verimli sohbet yapılamıyo. Bir Zoom araması yapıldığında herkes çok arkadaş canlısı olduğu için sorunları yeterince konuşamıyoruz.' dedi. Ses kaydının sızdırılmasının ardından şirket konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı ancak sosyal medya Zoom şirketinin çalışanlarının işlerini ciddiye almadığını ya da şirketin onlara güvenmediği yorumlarıyla çalkalanıyor. 

Son Haberler