Virgin Galactic devasa ücrete uzaya ilk kez turist taşıdı

Virgin Galactic devasa ücrete uzaya ilk kez turist taşıdı
İş adamı Richard Branson'a ait Virgin Galactic, tarihi bir an yaşayarak ilk turistlerini uzaya taşıdı. Bu özel yolculukta bir anne ve kızı da bulunuyordu. Ancak, uzaya seyahatin bilet fiyatı son zamalarla birlikte 450 bin dolar seviyesine yükseldi. İşte detaylar...

İş adamı Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Galactic, uzaya turist götürerek tarihi bir an yaşadı. Bir anne ve kızının da içinde bulunduğu yolcular, uzay yolculuğuna çıkan ilk turistler olarak dikkat çekti. Ancak, bu ayrıcalıklı deneyimin fiyatı oldukça yüksek; son zamlarla birlikte uzaya yapılacak yolculuk için bilet fiyatı 450 bin dolara kadar çıktı. İşte detaylar...

İş adamı Richard Branson

UZAYA TURİST GÖTÜREREK TARİHE İMZASINI ATTI

Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi Virgin Galactic, sektörde öne çıkan bir firma olarak bilinmektedir. Geçtiğimiz Haziran'da gerçekleştirdiği ilk ticari uçuşunun ardından, şimdi de tarihi bir olaya daha imza attı: İlk defa turistleri uzaya taşıdı.

Amerika'nın New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport America üssünden kalkış yapan taşıyıcı uçak "Eve", yerel saatle sabah 08.30'da havalandı. Ardından uzay aracı olan VSS Unity, "Eve"den ayrılarak motorlarını ateşledi ve 15 kilometre yüksekliğe ulaştı.

VSS Unity, kendi motor gücüyle daha da yükselerek 85 kilometre yüksekliğe çıkarak yer çekimsiz ortamda kısa bir süre geçirdi. Turistler, yaklaşık 5 dakika boyunca yer çekimsiz bir ortamın keyfini çıkardılar. Toplamda 90 dakika süren bu özel uçuş, başarılı bir şekilde Spaceport America üssüne geri dönüş yaptı.Bu olay, uzay turizminin önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor. Virgin Galactic, insanları dünyanın ötesine taşıma hedefinde attığı bu adım ile uzayın büyülü deneyimini daha geniş kitlelere sunmayı amaçlıyor. Bu tür uçuşlar, gelecekte uzay turizminin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlayabilir. İşte diğer ayrıntılar...

İş adamı Richard Branson

 

Uzaya ilk kez anne-kız ünvanını taşıyan turistler Anastatia Mayısers ve annesi Keisha Schahaff, uzay aracına turist olarak bilet kazanan 80 yaşındaki eski İngiliz Olimpiyat sporcusu Jon Goodwin ile birlikte uzay yolculuğu yaptı. Jon Goodwin, olimpik sporcu olarak uzaya çıkan ilk isim ve Parkinson hastaları arasında ise ikinci kişi olma özelliği taşıyor. Anastatia Mayısers ise 18 yaşında olmasına rağmen en genç ikinci uzay yolcusu unvanını elde etti. Anastatia Mayısers ve annesi Keisha Schahaff ise uzaya giden ilk anne-kız ikilisi olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz ay Virgin Galactic, parası ödenen bir uçuşla üç kişiyi uzaya götürerek ilk ticari uçuşunu başarıyla tamamlamıştı. Şirketin sahibi olan İngiliz iş insanı Richard Branson ise Temmuz 2021'de altı kişilik bir ekiple uzaya çıkarak "uzaya çıkan ilk milyarder" unvanını kazanmıştı.

Virgin Galactic, uzaya seyahat etmek isteyen 800 kişiden bilet satışı gerçekleştirdi. Bilet fiyatları ise son zamlarla birlikte 450 bin dolara yükseldi. Bu gelişmeler, uzay turizminin giderek daha fazla kişinin ilgisini çektiğini ve bu alandaki potansiyelin arttığını gösteriyor.

Son Haberler