Volkswagen ve Vivı el sıkıştı: Otomobilde telefon odaklı dönem

Volkswagen ve Vivı el sıkıştı: Otomobilde telefon odaklı dönem
Volkswagen ve Vivo bir bilgi-eğlence sistemi geliştirmek için işbirliği yapıyor. Bu bağlamda otomobil ve telefon entegrasyonu artacak. Detaylar haberimizde...

Çin ve Türkiye merkezli en büyük telefon üreticilerinden biri olan Vivo,Volkswagen’in yazılım girişimi Cariad ile özel bir ortaklığa girdi. Detaylar haberimizde...

banka

VOLKSWAGEN VE VİVO, TELEFON ODAKLI ÖNEMLİ BİR ORTAKLIK KURDU

Modern akıllı arabalar, akıllı telefonlarla simbiyotik bir yapıya doğru ilerliyor. Volkswagen böyle bir ilişkiyi şekillendirmek için Vivo ile çalışıyor.

Volkswagen'in yazılım yayıncısı Cariad, otomobiller ve akıllı telefonlar arasındaki sinerjiyi artırmak için büyük bir proje başlattı. Çinli telefon üreticisi Vivo araç sektörüne giriyor.

Bu ortaklık, dijital hizmetin güç kadar değerli hale geldiği, büyüyen elektrikli araç pazarında yeni bir dönemin habercisi.

VOLKSWAGEN VE VİVO İŞ BİRLİĞİ

Bu ortaklığın bir parçası olarak Cariad ve Vivo, Mobil ve Mobil Füzyon Ortak İnovasyon Laboratuvarı (M2 Lab) adında bir bölüm kurdu. M2 Lab, akıllı bağlantılı araçlar ve akıllı mobilite hizmetlerine yönelik yazılım ve donanım çözümlerinde öncü olmayı hedefleyecektir.

Aslında bu ortaklık, telefonunuzu kullanarak arabanızın bilgi-eğlence ekranında oyun oynamanıza olanak tanıyan "Gamebase"in lansmanıyla zaten somut sonuçlar verdi.

 Ayrıca belirli araç fonksiyonlarını uzaktan izlemenize ve kontrol etmenize olanak tanıyan bir “Dokun ve Git” uygulaması da bulunmaktadır.

Volkswagen ve Vivo arasındaki bu önemli iş birliği sektörde bir ilk değil. Tüketicilerin akıllı cihazları ile elektrikli araçları arasında kusursuz entegrasyonu giderek daha fazla istemeleri nedeniyle bu trend ivme kazanıyor. Ayrıca bazı otomobil üreticilerinin sektör sınırlarını aştığını ve akıllı telefon üretimine geçtiklerini de gördük. Örneğin elektrikli otomobil üreticisi Nio, yakın zamanda araç filosuna yoğun bir şekilde entegre olan Nio Phone'u piyasaya sürdü. Aynı şekilde Tesla'nın rakibi Polestar da kendi akıllı telefonunu piyasaya sürüyor.

Otomobil üreticileri artık sadece otomobil satmakla yetinmiyor ve daha fazla dijital deneyim sunma yönünde ilerliyor.Bu durum, yazılımdan yoksun yerleşik otomobil üreticilerini zorluyor. Bu arada VW geçen ay Cariad birimini yeniden yapılandıracağını ve 2.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bakalım Cariad ve Vivo, VW'nin çok ihtiyaç duyduğu yazılım ve teknoloji açığını kapatabilecek mi?

Son Haberler