Voyager 2 uzay aracından beklenen sinyal geldi

Voyager 2 uzay aracından beklenen sinyal geldi
Uzay aracının kaybolması üzerine yeni gelişmeler gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Voyager 2 uzay aracıya iletişim kesilirken son durum belli oldu. İşte detaylar...

Uzaya gönderilen binlerce araç ile evreni incelemeler devam ederken NASA, 1977'de uzaya gönderdiği Voyager 2 uzay aracından komut almayı kestiği bilgisini verdi. Gelen haberler doğrultusunda uzay aracından yeni bilgiler alındığı duyuruldu.

Voyager 2 uzay aracı geçtiğimiz günlerde antenin 2 derecelik bir değişim geçirmesiyle beraber ekiple bağlantı konusunda kesintiler gerçekleşti. Bununla birlikte araç, Dünya’dan komut almayı keserken Dünya'ya veri iletiminde sorunlar yaşandı. Konu üzerine Voyager Interstellar Proje Müdürü Suzanne Dodd, yazılı bir açıklamalarda bulundu. NASA'nın dünya genelinde radyo antenleri topluluğu olarak görülen Derin Uzay Ağı üzerinden aracın yaşam belirtisi verdiği ve sinyaller alındığı söylendi.

uzay aracı

Dünya ile alışverişte olan Voyager 1 aracı ise günümüzde 24 milyar km uzaklıkta bulunurken Voyager 2 ise 20 milayr kilometrede uzakta yer alıyor. Göz önünde olan bilgilerle beraber sinyalin Dünya'ya ulaşmasının tahminen 18 saat olduğu belirtildi.

Son Haberler