WhatsApp'ın yeni çıkartmaları yapay zeka destekli olacak

WhatsApp'ın yeni çıkartmaları yapay zeka destekli olacak
Whatsapp'ta artık istediğiniz çıkartmayı anlatarak yapay zeka ile oluşturabileceksiniz! İşte detaylar...

Dünyanın önde gelen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, yapay zeka teknolojisinin gücünü kullanarak kullanıcılarına yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Son bilgilere göre, WhatsApp, yapay zeka destekli özel çıkartmalar oluşturma özelliğini test etmeye başladı.

whatsapp yapay zeka

16 Ağustos 2023 tarihinde duyurulan bu yenilikle birlikte, WhatsApp kullanıcıları artık yapay zeka tarafından üretilen özgün çıkartmalarla sohbetlerini renklendirebilecekler. Şu an için sınırlı sayıda kullanıcının erişimine açık olan bu özellik, ilerleyen haftalarda geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşmayı hedefliyor.

Bu yeni özelliğin test aşamasında olan kullanıcılar, etiket sekmesinde klavyeyi açtıklarında karşılarına çıkan "Oluştur" düğmesi sayesinde kendi özel çıkartmalarını tasarlayabilecekler. Kullanıcılar, çıkartmanın açıklamasını girdiklerinde yapay zeka, bu açıklamaya dayalı olarak çeşitli çıkartma seçenekleri sunacak. Kullanıcılar arasında kolayca paylaşılabilen ve sohbetlerde renk katan bu çıkartmaların, yapay zeka tarafından üretildiği ise çıkartma seçenekleri içerisinde belirtilecek.

yapay zeka whatsapp

WhatsApp'ın bu yapay zeka destekli çıkartma özelliği, mesajlaşma deneyimini daha kişisel ve eğlenceli hale getirme amacını taşıyor. Benzer bir özelliğin Instagram ve Messenger gibi diğer Meta ürünlerine de ilerleyen dönemlerde entegre edilebileceği konuşuluyor.

Yapay zekanın giderek daha fazla alanı kapsadığı günümüzde, WhatsApp'ın bu yeni özelliği kullanıcılarına sunmasıyla birlikte iletişimde ve paylaşımda yeni bir boyutun kapıları aralanmış gibi görünüyor.

Son Haberler