WhatsApp'ta yeni dönem! Artık ses kayıtları başınıza bela olmayacak

WhatsApp'ta yeni dönem! Artık ses kayıtları başınıza bela olmayacak
WhatsApp, sesli not özelliğinde yeni bir değişime gidiyor. Beta aşamasındaki özellikle birlikte ses kayıtları yalnızca bir kez oynatılabilecek.

WhatsApp, sesli not özelliğini daha da geliştirerek, tek seferlik dinleme özelliği getirdi. Yeni özellikle birlikte sesli not gönderdiğinizde tek seferlik dinlenecek şekilde gönderebileceksiniz.

WhatsApp'ta ses kaydı gönderdiğinizde mesajı silmediğiniz sürece karşı tarafta kalmaya devam ediyordu. Ancak son özellikle birlikte artık sesli notları gönderdiğinizde tek seferlik dinleme hakkı sunabileceksiniz. Böylece ses kaydı dinlendikten sonra bir daha dinlenmesi mümkün olmayacak.

ekran-goruntusu-2023-10-18-172957.png

Bu ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, kilitli bir sesli not kaydederken sohbet çubuğunda yeni bir, "bir kez görüntüle" simgesi mevcut. Bu simgeye dokunduğunuzda, sesli not bir kez görüntüle modunda gönderilecek, böylece alıcı notu dışa aktaramayacak, iletemeyecek, kaydedemeyecek. Sesli notu bir kez görüntüle modu etkinken gönderdikten sonra dinleyemezsiniz ve alıcı da sesli notu kapattıktan sonra artık dinleyemez. Bu mod, yetkisiz erişim veya daha sonra dinleme olasılığını etkili bir şekilde en aza indirerek hassas ve gizli bilgiler için yeni bir gizlilik katmanı sağlar.

Bir kez görüntüle modunu sesli notlara ayarlama özelliği, Google Play Store'dan Android için WhatsApp beta ve TestFlight uygulamasından iOS için WhatsApp beta'nın en son sürümlerini yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya sunulacak.

Son Haberler