Windows 11 umduğunu bulamadı: Yükleme sayısı yerlerde

Windows 11 umduğunu bulamadı: Yükleme sayısı yerlerde
Ülkemizde ve dünya üzerinde bilgisayar kullanıcılarının en fazla kullandığı işletim sistemi olan Windows ‘tan kötü bir haber geldi. İşte detaylar…

2021 yılı itibari ile piyasa sürülen Windows 11 hala Windows 10’un gölgesinde kalmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde…

banka

WİNDOWS 11’İN YÜKLENDİĞİ CİHAZ SAYISI AÇIKLANDI: BÜYÜK HÜSRAN!

Birçok kişiye göre Windows 11, Microsoft'un beklediği gibi çalışmıyor. Güncel verilere göre aktif olarak Windows 11 yüklü cihazların sayısı büyük bir hayal kırıklığı gösteriyor.

Microsoft, Windows 11 işletim sistemini tam olarak iki yıl önce Ekim 2021'de piyasaya sürdü. İşletim sisteminin piyasaya sürülmesi birçok sorunu beraberinde getirdi ve kullanıcılar tarafından eleştirildi. Tüm bunlarla birlikte kullanıcının yeni sisteme geçişi oldukça yavaş oluyor. Son zamanlarda aktif olarak Windows 11 yüklü cihazların sayısının ortaya çıkması bunun kanıtıdır.

WİNDOWS 11’İN BENİMSENMESİ DÜŞÜK

Windows 11'in şu anda aylık 400 milyondan fazla aktif cihazda kullanıldığı söyleniyor. Bu arada Microsoft, 2024 yılı başında aylık 500 milyon aktif cihaz sayısına ulaşmayı planlıyor. Yalnızca bu kullanıcı sayısına bakıldığında bir sonuca varmak zor. Ancak popüler Windows 10'un 400 milyon aktif yüklemeye ulaşmasının 14 ay sürdüğünü düşünürsek, Windows 11'in açıkça başarısız bir işletim sistemi olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü Windows 11, önceki sürüme göre neredeyse iki kat daha uzun bir sürede kullanıcı sayısına ulaştı. Bu arada Windows 10'un 1 milyar aktif kurulum sayısına ulaşması 5 yıldan az sürdü.

TEK SORUMLU WİNDOWS 11 DEĞİL

Bu benimsenmeyi StatCounter verilerinde de görüyoruz. Windows 10 şu anda %71,62 gibi oldukça yüksek bir pazar payına sahipken, Windows 11'in bu pazar payı yalnızca %23,64'tür. Bu düşük benimseme oranının nedeni yalnızca Windows 11 sürümündeki sorunlardan kaynaklanmıyor. Bilindiği üzere Microsoft, yeni işletim sisteminde TPM gereksinimlerini şart koşmuş ve eski donanımları yükseltme kapsamı dışında bırakmıştı. Aynı zamanda Windows 10 piyasaya sürüldüğünde ücretsiz yükseltmeler ve kapsamlı bir pazarlama kampanyası başlatıldı. Windows 11'de bu da yapılmadı.

WİNDOWS 12 YOLDA

Sırada ne olacağına gelince, Intel'in CFO'su bu ayın başlarında 2024'te bir "Windows Yenilemesi" beklediğini açıkladı. Windows 12'den ismen bahsedilmedi, ancak Çoğu Herkes yöneticinin yorumunda kastettiği şeyin tam olarak bu olduğu konusunda hemfikir görünüyor.

Windows 12, daha modern bir tasarımın yanı sıra yeni bir kayan görev çubuğu özelliği de getirecek. Henüz kesin bir tarih olmamakla birlikte Windows 12'nin 2024 sonbaharında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Aynı zamanda yeni işletim sisteminde yapay zekanın daha merkezi bir konuma geleceği kesin görünüyor.

Son Haberler