Xiaomi işletim sistemini değiştiriyor! MIUI 15'e veda edin

Xiaomi işletim sistemini değiştiriyor! MIUI 15'e veda edin
Xiaomi MIUI sistemini kullanıcılarına hizmet sunuyor. Mevcut bilgilere göre ise bu ismin yerine MiOS'un geleceği konuşuluyor. Detaylar haberimizde..

Akıllı telefon dünyasının güçlü şirketlerinden Xiaomi, ürettmiş olduğu orta ve üst seviye modeller ile Türkiye'de çok yakından takip ediliyor. Şirket, Android 14 işletim sisteminde kendi arayüzüyle dağıtım yapmaya hazırlanıyor, dolayısıyla bazı ilginç sürprizler de yaşanabilir. MIUI adı MiOS işletim sistemi ile değiştirileceği konuşuluyor.

Android dünyası Android 14 işletim sistemini heyecanla bekliyor ve Xiaomi, cihazlar için bir dağıtım planı oluşturdu. Ancak sızıntılarla bilinen Digital Chat Station, ilgi gören bir gönderi paylaştı. Bu kapsamda yaklaşan MIUI 15 hiçbir zaman gelmeyecek.

Kaynaklar, MIUI 15 arayüzünün hiçbir zaman kullanılamayacağını söyledi. Mesajda MIUI 14'ün MIUI serisinin son büyük sürümü olacağı belirtiliyor. Xiaomi artık arayüze MiOS adını verecek. İçerikte MIUI 15'in yedek olarak adlandırılmayacağını, kendi sistemi olacağı belirtiliyor.

Xiaomi işletim sistemini değiştiriyor! MIUI 15'e veda edin

Hepimizin bildiği gibi Huawei kendi işletim sistemini geliştirerek dağıtan son şirket oldu. Şirket, ABD yaptırımları nedeniyle dışa bağımlılığını en aza indirmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda HarmonyOS'u tanıtmıştı. Aslında Xiaomi, Google'ın uygulama ve hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmakta. Şirketin kararı tamamen kendisinin planlarına göre verilmiş gibi görünüyor.

Ancak her zaman iki farklı işletim sisteminin olacağı da iddia ediliyor. Xiaomi'nin işletim sistemini Çin ile sınırlandıracağı söyleniyor. Üreticinin daha öncesinde bazı akıllı telefonlarını yalnızca Çin'de bulundurup Avrupa'ya getirmemesi bu ihtimali destekliyor. Dolayısıyla böyle bir durumun ortaya çıkması durumunda Avrupalı ​​Xiaomi kullanıcıları Android tabana sahip MIUI arayüzünü kullanmayı sürdürecekler.

Son Haberler