Xiaomi Redmi 10 modeli için yeni arayüzünü devreye soktu

Xiaomi Redmi 10 modeli için yeni arayüzünü devreye soktu
Ülkemizde en çok kullanılan telefon modellerinden olan Xiaomi markası Redmi 10 için yeni bir özellik daha ekledi. İşte detaylar…

Akıllı telefon pazarında en çok modele sahip markalardan biri olan Xiaomi, yazılım sektöründe oldukça önemli bir rol oynuyor. Çinli dev, yeni özellikler eklemenin yanı sıra uzun vadeli güncelleme desteğiyle de kullanıcılar tarafından büyük beğeni topluyor. Detaylar haberimizde…

banka

XİAOMİ’DEN BÜTÇE DOSTU MODELE MIUI 14 GÜNCELLEMESİ!

Xiaomi, Redmi 14/2022 modelleri için MIUI 10 arayüzünü kullanıma sundu. Yeni güncelleme hakkında daha fazla bilgi haberimizde...

Uyumlu cihazlar için MIUI 14 güncellemesinin dağıtımı ile Xiaomi, mevcut sürümün dağıtımını yaklaşan Android 14'ten önce tamamlamayı umuyor. Şu anda, bu günlerde odak noktasının giriş seviyesi ve orta seviye olduğunu görebiliriz. Son olarak Redmi 10/2022, Android 14 tabanlı MIUI 13 güncellemesini aldı.

REDMİ 10 / 2022 ANDROİD 13 TABANLI MIUI 14 GÜNCELLEMESİ ALDI

Xiaomiui haberine göre Redmi 10/2022, Android 14 tabanlı MIUI 13 güncellemesini almaya başlayacak. V14.0.1.0.TKUMIXM, V14.0.1.0.TKUINXM ve V14.0.1.0.TKUIDXM yapı numaralarına sahip daha yeni sürümler, Küresel, Hint ve Endonezya ROM'larına sahip varyantları yeni yapıya taşıdı.

Redmi 10/2022'nin MIUI 14 sürümü ilk olarak Mi Pilotlar için dağıtılacak. Herhangi bir sorun olmazsa genel dağıtıma başlanacaktır.

MIUI 14 BİZLERE NELER SUNUYOR?

Xiaomi tarafından düzenlenen bir etkinlik, yeni arayüzün önemli detaylarını öğrenmemizi sağladı. İlk işiniz, artık kullanmadığınız temel uygulamaların çoğunu silebilirsiniz, fakat sisteminiz buna izin vermediği için silemezsiniz. Ayrıca Xiaomi, Photon Engine teknolojisi sayesinde üçüncü parti uygulamaların %22 daha az güç tüketerek, özellikle çok oyunculu oyunların kullanımını kolaylaştırdığına da dikkat çekiyor.

Şirketin öne sürdüğü bir diğer iddia ise sistem performansının önemli ölçüde iyileştiği. Android 13 ve MIUI 14 kombinasyonu, sistem kapasitesini %88 oranında artırıyor. Buna rağmen güç tüketimi %16 iyileştirildi. Sistemin performansı iyileşmiş olsa da Xiaomi'den gelen veriler, MIUI 14'ün öncekinden %23 daha az yer kapladığını gösteriyor.

Bu sonuç, MIUI arayüzünün revizyonu ve yeniden geliştirilmesiyle elde edildi. Yeni MIUI 14, eski sürümden daha hızlı, daha kararlı ve daha az yer kaplıyor. Yalnızca Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilere sahip modellerin bu yenilikler için optimize edildiğini unutmayın.

MIUI 14 bize yeni "Süper Simgeler" adı verilen başka bir özellik getiriyor. Bu özellik, ana ekranınıza farklı simgeler eklemenizi sağlayarak daha canlı temalar oluşturmanıza olanak tanır.

Son Haberler