Yapay zeka aklın sınırlarını zorladı! Artık bunu bile saniyeler içinde yapabilecek

Yapay zeka aklın sınırlarını zorladı! Artık bunu bile saniyeler içinde yapabilecek
Yapay zeka ile aklın almayacağı şeyler yapılıyor. Bakın bu sefer yapay zekayla hangi görüntüler elde edildi! Tüm detaylar haberimizde.

İlerleyen teknolojiyle birlikte yapay zekanın kullanım alanları da epey arttı. Yapay zekayla gözlerinize inanamayacağınız şeyler yapılıyor! Ancak tehlikeli yanları da var! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YAPAY ZEKA NELER YAPIYOR

Japon araştırmacılar Almanya'da yapılan Stable Diffusion Al modelle MRI görüntülerinden beyin aktivitelerini okuyan bir yapay zeka yaptı. Oska Üniversitesi Sinirbilimci Yu Takagi ve ekibi 2022 senesinde Almanya'da yapılan derin öğrenme yapay zeka modeli Stable Diffusion ile MRI makinesinde 10 bin görüntüye kadar maruz kalan test konuylarıyla beyin taramalarını analiz etti ve beyin aktivitelerini okumak için basit bir model oluşturuldu. Takagi yaptıkları model ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Bu sonucu beklemiyorduk. 

yapay zeka ile neler yapılıyor

Bu zihin okuma olarak değerlendirilemez. Araştırmamız yanlış anlaşılıyor. Hayalleri ya da rüyaları çözme yeteneğimiz yok. Ancak tabii ki gelecek iç.in böyle bir potansiyel var.' dedi. Yapay zeka ile yapılan bu çalışmanın nerelerde kullanılacağı bilinmediği için riskler de insanların endişelerini artırıyor. Geçtiğimiz ay Tesla kurucusu Elon Musk ve Apple kurucularından Steve Wozniak toplum ve insanlık için risk taşıdığını söyleyerek yapay zekanın durdurulması ile ilgili çağrı yaptı. Araştırmaların sahibi Takagi ise heyecanlı olsa da yaptıkları şeyin kötü niyetli insanlar tarafından kötüye kullanım riskinin olduğunu kabul ediyor. Takagi, gizlilik meselesinin en önemlisi olduğunu, bir hükümet ya da kurum insanların düşüncelerini okursa bunun hassas bir mesele olacağını, bu durum olmaması için üst düzey tartışmalar olması gerektiğini söylüyor. Takagi ve araştırması insanlardaki yapay zeka heyecanını da tavana çıkardı. İnsanlr tarafından en çok tercih edilen yapay zeka uygulaması ile kişinin isteklerine göre ortaya konuşma çıkaran ChatGPT uygulaması. 

Son Haberler