Yapay zeka doktorların yerini almaya hazırlanıyor: Hastanelerde testler başladı

Yapay zeka doktorların yerini almaya hazırlanıyor: Hastanelerde testler başladı
Yapay zeka üzerinde ki çalışmalar hızlı ilerlerken doktorların yerini alacağı iddiaları gündeme damgasını vurdu. Google, tıbbi AI chatbot'unu hastenelerde ki testleri başlatıldı.

Markaların en çok üzerinde rekabet halinde olduğu yapay zeka için Open AI şirketlerinin ChatGPT'yi piyasaya çıkartılmasıyla beraber büyük firmalar, yapay zeka üzerinde geride kalmamak için çalışmalarına ışık hızıyla başladı. Google tarafından üretilen tıbbi yapay zeka programı ise hastanelerin gündeminde yerini aldı.

GOOGLE TIBBİ YAPAY ZEKA TESTİ

Google'ın tıbbi bilgilerine bakıldığında tasarlanmalar üzerinde yapay zeka Med-PaLM 2, yanı sıra Mayo Clinic araştırma hastanesinde Nisan ayından bu zamana kadar testler düzenlendi. Med-PaLM 2 ise bu sene Mayıs ayıyla beraber Google I/O'da duyurulan farklı sürümünü Google Bard'ın desteklediği olarak sürüldü.

Yeni teknolojiyle beraber üretilen sistemde tıp uzmanlarının da payı olduğu öne sürülerek sağlık alanındaki sorunların yapay zeka robotları sayesinde daha kullanılabilir olacağı belirtildi. Google'ın Mayıs ayı içerisinde kamuoyunda yapılan açıklamayla Med-PaLM 2'nin büyük dil modellerinde görülmesi istendiğini doğruluk sorunlarından sorunlar yaşandığı ortaya çıktı.

yapay zeka doktor

Araştırma yapan doktorlar, Google'ın Med-PaLM ve Med-PaLM 2'nin verdiği cevaplara bakılarak diğer doktorların cevapları karşılaştırıldığında birbirinden farklı oluğu görüldü. Analizler sonucunda Med-PaLM 2 aşağı yukarı gerçek doktorlar kadar iyi performans gösterdiği belirtildi. 

Son Haberler